MENÜ

Spor faaliyetlerinde son durum! Önemli açıklama

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Halter Federasyonu ve Hentbol Federasyonu'ndan açıklama geldi. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaşanan deprem afeti nedeniyle tüm ulusal spor organizasyonlarının ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu duyurdu.

Spor faaliyetlerinde son durum! Önemli açıklama

Kahramanmaraş’ta Saat 04.17’de, 7.7 büyüklüğünde 7 km derinliğinde deprem meydana geldi. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı. Kahramanmaraş sonrası Gaziantep'te de biri 6.6, diğeri 6.5 olmak üzere iki deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Bu üzücü haberin ardından Halter Federasyonu'ndan bir açıklama geldi ve spor faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.

Federasyonun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin 4 bölgesiyle birçok il ve ilçesini etkileyen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Ülkemizde yapılacak Ulusal veya Uluslararası tüm spor faaliyetleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından durdurulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Spor faaliyetlerinde son durum Önemli açıklama

HENTBOL MAÇLARI ERTELENDİ

Hentbol Federasyonu da yayınladığı bir yazı ile maçların ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Federasyondan yayınlanan yazıda şu ifadelere yer verildi:

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem sonrasında spor faaliyetleri ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Hentbol liglerinde bu hafta içi yapılacak karşılaşmalar da bu kapsamda ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Haberin Devamı

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı dileriz.

VOLEYBOLDA DA ERTELEME

Voleybol Federasyonu da kendi internet sitesinde yaptığı açıklama ile maçların ertelendiğini duyurdu.

Federasyonun resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verildi:

Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa ile birçok ilimizi etkileyen deprem nedeniyle tüm lig ve altyapı voleybol müsabakaları ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir.

Ertelenen müsabakaların yeni tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Önemle duyurulur.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaşanan deprem afeti nedeniyle tüm ulusal spor organizasyonlarının ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu açıkladı.

GÜREŞ FEDERASYONUNDAN DUYURU

Türkiye Güreş Federasyonu: Kahramanmaraş'taki kafilelerle ilgili olumsuz bir durum bulunmamaktadır

Türkiye Güreş Federasyonu, 12 Şubat'ta düzenlenmesi planlanan Uluslararası U20 Güreş Turnuvası için Kahramanmaraş'ta bulunan kafilelerle ilgili olumsuz bir durum bulunmadığını duyurdu.

Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde dün gece 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Türkiye Güreş Federasyonu ile Kahramanmaraş Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Uluslararası U20 Güreş Turnuvası’ nedeniyle kentte bulunan Fransa, Kosova ve Özbekistan kafileleriyle ilgili olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sporcu, antrenör ve kafile üyelerinin tüm ihtiyaçları ile yakından ilgilenilmektedir. Kafileler güvenli bir şekilde ülkelerine doğru yolculuğa çıkmaya başlamıştır. Federasyon Başkanımız Şeref Eroğlu da bizzat Kahramanmaraş’ta kafilelerin tahliyesini organize etmiştir. Başkan Eroğlu ayrıca, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne mensup güreşçilerimize yardım çalışmalarına şahsen katılmakta, ilgili resmi kurumlarla iletişimi yürütmektedir. Gelişmelerle ilgili olarak federasyonumuzun resmi hesaplarından bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

YORUM YAZ