MENÜ

Sıra Sırbistan'da

Potanın Perileri, Dünya Şampiyonası'nda yarı final için bugün sahaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, Ülker Arena'daki kader maçında, saat 19.00'da Sırbistan'la karşılaşacak. Türkiye savunmasıyla rakibini belli bir sayıda tutup, hücumda da planladığı oyunu sergilerse galibiyet kaçınılmaz olur.

Sıra Sırbistan'da

Avrupa Şampiyonası’nda gümüş ve bronz madalya kazanan, Olimpiyat Oyunları’nda da 5.’lik elde eden A Milli Kadın Basketbol Takımımız, ilk defa katıldığı Dünya Şampiyonası’nda son 4 takım arasına girmek için bugün mücadele verecek. Grup maçlarında, kürsünün iddialı ekibi Fransa ile Kanada’yı yenen Potanın Perileri, çeyrek finalde ise Sırbistan’la karşılaşacak. Ülker Arena’daki mücadele saat 19.00’da başlayıp, NTVSpor’dan naklen yayınlanacak. 2013 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan’ı safdışı bırakıp, final oynayan Türkiye bu yıl da rakibiyle Dünya Şampiyonası’nda kozlarını paylaşacak. Millilerimiz daha önce de 2005 ve 2009 Avrupa Şampiyonalarında grup maçlarında, rakibini yenmeyi başarmıştı. Yani iki takım da birbirini çok iyi tanıyor.

Hücum gücü yüksek!

Ankara’daki maçlarda hücum etmekte büyük sıkıntı yaşayan Türkiye, eğer teorideki oyun sistemini pratiğe dökemezse, rakibi karşısında zorlanacaktır. Çünkü ABD’ye 74 sayı atmayı başaran Sırbistan hücum yönüyle ağır basıyor. Ay-Yıldızlılar’a oranla daha başarılı fast break yapan, boyalı alanda uzunlarını çok iyi kullanan, bunu da skora iyi yansıtan ve yüksek bir top çalma yüzdesine sahip Sırbistan’ı durdurmak yine etkili savunmamıza kalacak. Sırbistan’ı eğer belli bir sayıda tutup, hücumda da istediğimiz oyunu sahaya yansıtırsak galibiyet bize çok daha yakın. Sırp takımında, A. Dabovic, M.Dabovic, Milovanovic, Butulija, Krnij, Ajdukovic gibi isimler ön
plana çıkıyor.

Hatice Yücel

‘Sahada uyanık olmalıyız’


A Milli Kadın Basketbol Takımı coach Ceyhun Yıldızoğlu, “Oyuncuları çok fazla bireysel inisiyatif alıyor. Dolayısıyla bu konularda bizim çok uyanık olmamız gerekiyor. Buna yönelik çalışmalar yaptık. Ayrıca hücum güçleri yüksek. Buna da özel önlemler aldık. Takım olarak iyi savunma yapıp, yardımlaştıktan sonra sorunları aşacağımızı düşünüyorum. Onların da bir takım zafiyetleri var. Biz yarın bütün gücümüzü kullanıp yarı finale yükselmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ