MENÜ

Seyhan, Türkiye'nin en sportif ilçesi

Seyhan Belediyespor kulübü 19 farklı branşta 2 bin 112 sporcusu ile başarıdan başarıya koşarken Seyhan ilçesi, Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın büyük gayretleri ile Türkiye'nin en sportif ilçesi oldu.

Seyhan, Türkiye'nin en sportif ilçesi

Türkiye'nin en başarılı amatör spor kulüpleri arasında gösterilen Seyhan Belediyespor kulübü sporun sadece futboldan ibaret olmadığını herkese gösterdi.

19 farklı branşta spor faaliyetini sürdüren kulüp, Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın büyük desteği ile başarıdan başarıya koşuyor.

Sporun zihnen ve bedenen insanları geliştirdiği ilkesi ile hareket ettiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçedeki uyuşturucu kullanım oranının düşürülmesinin en kısa ve öz yolunun gençleri ve çocukları spora yönlendirmek olduğunu söyledi.

Çocukları piste alalım!

Seyhan Belediyesi tarafından Adana’da açılan ve geri dönüşüme kazandırılacak atık malzeme getirenlerin ücretsiz faydalandığı buz pisti açıldı. Adana’da hiç buz pisti olmamasından ötürü çocuklar adeta buz pistine akın etti.

Her yıl buz pistini düzenli olarak kurduklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çevreci projeler kapsamında bu projeyi yürüttüklerini ve çocuklara çevre bilincini aşılama amacında olduklarını söyledi. Geri dönüşüm olarak kullanılacak pet şişe ve benzeri malzeme getirenlerin pistten ücretsiz yararlanacağını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana’da buz pisti yoktu ve buz pistinde kaymak Adanalı çocuklar için bir hayaldi. Bizler çocukların hayallerini gerçekleştiriyoruz. Bu projede en önemli amaçlardan biri de çocuklarımızı çevre bilinci ile yetiştirmek. Buz pistini kullanmak isteyen çocuklar 1 pet şişe getirdiği takdirde bu pistten ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ayrıca spor sağlıktır. Bizler bu şekilde çocukların spor yapmasını da sağlıyoruz. Geçen yıl Adana genelinden 70 bin kişi katıldı. Çocuklarımız bu hizmetten mutlu oluyor bizler de onların mutlulukları ile mutlu oluyoruz" ifadelerin kullandı.

Açılışın ardından Adanalı çocuklar ve gençler pistte profesyonel hocalar eşliğinde kayma eğitimi alıp kayarken buz pistinin Mayıs ayı ortasına kadar açık kalacağı bildirildi.

Seyhan Belediyesi, yaz spor okullarına hazırlanıyor

Göreve geldiği günden bu yana ilçede bulunan genç ve çocukların spor yapabilmesi için yoğun çaba sarf eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu yılda yaz spor okullarında 13 farklı branşta binlerce genç ve çocuğa spor eğitimi verecek.

20 bin çocuğa spor eğitimi verilecek

Adana’nın genç ve çocuklara yönelik en kapsamlı ve katılımı yüksek projelerinden olan Seyhan Belediyesi yaz spor okulları bu yılda kapılarını açacak. 20 bin çocuğa spor eğitimi verilecek olan yaz spor okullarında 13 farklı branş olacak. Seyhan Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, tekvando branşlarında 7/17 yaş grubunu kapsayan kurslar açılacak.

‘Uzman hocalar eşliğinde eğitim vereceğiz’

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaz Spor Okulları'nda çocukları çeşitli riskleri barındıran kontrolsüz şekilde dolaşacakları sokaklardan çekip almayı ve sporun herhangi bir branşında yeteneği doğrultusunda uzman hocalar eşliğinde eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi. Yaz Spor Okulları'nın özellikle şehrin kenar mahallelerindeki tesislerde açılacağını belirten Karalar, "Sosyal projeler kapsamında hizmet üretirken şehrin bazı bölgelerine pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Şehir merkezinde bu tip tesislere daha kolay ulaşabilen mahalleler yerine ilçemizin merkeze uzak noktalarında bulunan bölgelerde bu hizmetleri açmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Hayat kurtaran proje

Adana'da sulama kanallarında meydana gelen boğulmaların önüne geçmek için Seyhan Belediyesi tarafından 3 yıldır uygulamada olan "Portatif Yüzme Havuzu Projesi" bu yıl da okulların kapanması ile birlikte hizmete girecek. Toplam 20 havuzun kurulacağı bildirilirken bu havuzlardan 3 tanesi akşam 18:00'den sonra sadece kadınlara tahsis edilirken 2 tanesi de engelli vatandaşlara yönelik hizmet verecek.

Adana'da boğulma olaylarının önüne geçmek isteyen Seyhan Belediyesi ilçenin 20 farklı noktada kurulan portatif yüzme havuzlarında gençlerin ve çocukların kanallara gitmesi engelleniyor. Gelir seviyesi düşük kenar mahallelerde kurulan havuzlarda çocuklara güvenli bir ortamda yüzme dersleri veriliyor. Havuzlar okulların kapanması ile birlikte hizmete girecek. 3 yılda toplam 70 bin kişinin faydalandığı havuzlardan bu yıl 25 bin kişinin faydalanması planlanıyor. Havuzlarda eğitim görecek çocukların bone, terlik, havlu ve şort gibi malzemeleri belediye tarafından ücretsiz olarak verilecek.

"Bir tek boğulmanın dahi önüne geçebilirsek projemiz başarılıdır"

Her yıl onlarca insanın boğularak yaşamını yitirdiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, proje ile 1 boğulma olayının dahi önüne geçilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Tesis zengini belediye

Henüz göreve gelmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen 7 adet spor tesisi açan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kısa sürede ilçeyi tesis zengini bir bölge haline dönüştürdü. Amaçlarının gençleri spora yönlendirmek olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu anlamda gençlerin ve çocukların güvenle spor yapacakları tesislerinde şart olduğunu söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, ”Her yaştan genç ve çocuğu spora yönlendirme gayreti ile gece gündüz çalışırken spor yaptırmak için spor sahalarına ihtiyaç var. Göreve geldikten sonra 7 adet spor tesisi açtık. Şu anda da 3 tesisin ihalesi tamamlandı inşaatına başlanacak. Her yaştaki Seyhanlıya yaşadığı yerde spor yaptırmak için mahallere bu tesisleri yaptık ve yamaya devam edeceğiz. Şakirpaşa spor kompleksinin açılışını Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. 3 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 9 bin 500 metrekare üzerine inşa edilen spor kompleksinde 10 ayrı branşta sporcu aynı anda antrenman ve müsabaka yapabiliyor. Kendi bünyemizin yanında ilçedeki amatör spor kulüplerine de yardım yapıyor ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.

Turkish Open Kickboks şampiyonları Seyhan'dan

Seyhan Belediye Spor kick boks takımı 28 Ülkeden 2600 sporcunun katılımıyla düzenlenen 3. Uluslararası Turkish Open Kickboks şampiyonasında Elif Aybike Benli 70 kg kicklight kategorisinde Cemal Alwattar 89 kg kicklight kategorisinde, Mahsum Teker 86 kg full contact ve 86 kg lowkick kategorilerinde şampiyon oldu.

Olimpiyatlara sporcu veriyor

Atletizmde TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) baraj derecelerini; Ramazan Gül, Yusuf Güneş, Muhammed İran ve Ahmet Keskin isimli sporcularımız geçmişlerdir.

Her branşta başarı var

Seyhan Belediye Spor Atletizm branşında Görme Engelli sporcu Nurettin Aydın, Bursa’da yapılan Türkiye Görme Engeliler Atletizm Şampiyonası'da 800 mt. branşında Türkiye 1.'si, 200 ve 400 mt. branşlarında Türkiye 3.'sü olmuştur. Ayrıca, 200 mt. branşında 24.93 sn. ile IPC (Uluslar arası Paralimpik Komitesi) Avrupa barajını geçmiştir.

Seyhan Belediyesi, Halk oyunlarında da var

Seyhan Belediyespor Halk Oyunları takımı Adana Kulüpler Arası turnuvasında Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz, Gençler geleneksel düzenlemeli, Yıldızlar geleneksel düzenlemeli kategorilerinde şampiyon oldu.

Teniste geleceğin yıldızları yetişiyor

Seyhan Belediyespor tenis takımı Mersin Tenis İhtisas Kulübünde yapılan 8-9-10 yaş Gruplar şampiyonasında 9 Yaş Turuncu Top kategorisinde Bahar Kılıç 10 Yaş Yeşil Top kategorisinde Elvin Tok ve Öykü Şahbaz şampiyon olmuştur. Ayrıca 9 Yaş Turuncu top kategorisinde Ezgi Beren Orak, 10 yaş Yeşil Top kategorisinde Sude Gündoğdu gruplarını ikinci olarak tamamlamışlardır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ