MENÜ

Şenol Güneş: Çok daha iyi işler yapacağız

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 3-3 sona eren Benfica maçı sonrası, "Bu yönetimle, bu takımla ve bu taraftarla çok daha iyi işler yapacağız." dedi.

Şenol Güneş: Çok daha iyi işler yapacağız

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, ilk yarısında 3-0 yenik duruma düştüğü Benfica karşısında ikinci yarı 3 gol birden atarak maçı berabere tamamlamayı başardı. Tarihe geçen 90 dakikası sonrası konuşan teknik direktör Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes şoka girdi"

"Çok istekliydik motivasyunumuz üst seviyedeydi ancak ilk yarıda iyi başlayamadık. Rakibimiz yarı sahayı iyi kullandı. Bizimse isteğimiz, coşkumuz hiç sahaya yansımadı. Oyun içerisinde mevkilerde bazı değişikilkler yapsam da bir işe yaramadı. Oyuncu değiştirsem, yararlı olacağını düşünmedim, çünkü herkes şoka girmişti."

"Çok daha iyi işler yapacağız"

İkinci yarı yaptığımız hamlelerde risk aldık. Arkasından sakatlık oldu. Başka bir sakatlık olsaydı, bizim için çok daha zor olabilirdi. Entereasan bir maç yaşadık. Gruptaki diğer maçların tamamında daha iyiydik. Gruptan çıkabilmemiz açısında geri dönemiz çok iyiydi. Bu takımla, bu yönetimle, bu taraftarla çok daha iyi işler yapacağız. Taraftarın geri dönüşte etkisi çok büyüktü.

"Buraya bir günde gelmedik"

Üzgünüz; 3 puan alabilirdik. Mutluyuz; çok iyi bir dönüş yaptık. 3-0'lık skor morallerini çok bozdu. Bir maç kaybedebiliriz ama bir oyuncu bile kaybedemeyiz. Buraya bir günde gelmedik. Bir günde de kaybetmeyiz. Bu kadar emek veren oyuncularımız hak ettikleri sonuçları almasını istiyorum. Sakat oyuncularımız yoğun maç tempomuz maç programında bizim aleyhimize olan şeyler var. Tabi bunları konuşmanın bir anlamı yok, maçımız ne günse çıkıp oynayacağız.

İlk yarıdaki 3-0'lık skorun ardından soyunma odasında oyunculara ne söylediği yönündeki soruyu yanıtlamaktan kaçınan Güneş, "Oyuncuların isteği vardı. Birçok oyuncu mide bulantısı olduğunu söyledi. Otobüsle gelirken mi oldu, bunun etkisi var mıydı ama bütün oyuncular kötüydü. Zihinsel, fiziksel bakıyoruz, goller geldi şoktaydılar. Çok istekliydiler, gol gelince bu olumsuzluktan çıktık" dedi.

Sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Dusko Tosic'in durumu hakkında bilgi veren Şenol Güneş, "Hissettim. Allah'tan çıktı. Adalesinde gerginlik var. 60. dakikada üçüncü oyuncuyu değiştirdik. Riskli iki oyuncu değişikliği yapmıştık. Allah bize yardım etti. Sakatlık olsa on kişi kalırdık" ifadelerini kullandı.

Ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutlayan Şenol Güneş, "Bizim, çocuklarımızın ve Türkiye'nin geleceği için onlara ihtiyaç var. İlkokul öğretmenim yaşıyor. Göztepe'de, gidecektim. Geçen gittim. Şimdi televizyonla gitmeyi düşünüyordum, röportaj yapmayı düşünüyordum. Ziyarete gideceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ