MENÜ

Seagull, Overwatch oyuncularının işten çıkarılmasına tepki gösterdi

Eski Owerwatch Dallas Fuel oyuncusu, organizasyonların oyuncuları takımlardan çıkararak maliyetlerini düşürmelerine karşı bir hareket aldı.

Seagull, Overwatch oyuncularının işten çıkarılmasına tepki gösterdi

Overwatch ligi 2020 senesinin son etkinliklerini de tamamladı ve şampiyonluğu San Francisco Shock aldı. Ancak liglerin bitmesiyle birlikte organizasyonlar maliyetlerini düşürmek için önümüzdeki senenin ligleri başlayana kadar oyuncuları takımlardan çıkarmaya başladı.

Haberin Devamı

Oyuncuların işten çıkarılmasının en çarpıcı örneğini ise London Spitfire ve Dallas Fuel organizasyonları sergiledi. İki organizasyon toplamda 21 profesyonel oyuncuyu işten çıkardı. Eski profesyonel Overwatch oyuncusu Brandon "Seagull" Larned da işten çıkarılan oyuncuların karşılaştığı belirsizlik ve ani boşluk karşısında sessiz kalmadı. Profesyonel oyuncular birliği olan Overwatch League’in,oyuncularının haklarını korumak, böyle durumlarda aksiyon alması için bir kuruma ihtiyacı olduğunu savundu.

“OWL’un acilen bir oyuncular derneğine ihtiyacı var. Overwatch 2 takımı olan organizasyonlar, izleyici sayısının azalması, Nisandaki ligin ertelenecek olması gibi söylentiler sebebiyle paradan kâr etmek için oyuncu çıkarımı yapıyor.” İfadelerine yer veren Seagull gönderisiyle birlikte açıkta kalan oyuncuların listesinin yer aldığı bir fotoğraf da paylaştı.

Haberin Devamı

Hürriyet

YORUM YAZ