MENÜ

Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı! FIFA açıkladı

Süper Lig ekibi, geride kalan sezon başında kadrosuna kattığı futbolcunun dosyasından dolayı iki dönem transfer yasağına çarptırıldı. Bu kararı FIFA Uyuşmazlık Kurulu resmen açıkladı.

Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı! FIFA açıkladı

Trendyol Süper Lig ekibi bir şok ile karşı karşıya kaldı. Geçen sezonun başında transfer edilen futbolcunun dosyasından dolayı Süper Lig ekibi iki dönem transfer yasağına çarptırıldı.

Haberin Devamı

SAMSUNSPOR'A ŞOK

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden ve kötü bir başlangıç yapan Yılport Samsunspor'a transfer yasağı geldi. FIFA, Uyuşmazlık kurulu tarafların başvuru ve itirazlarını karara bağladı; Novikovas haklı bulunurken, Samsunspor'a iki dönem transfer yasağı geldi.

KADRO DIŞI KALMIŞTI

Litvanyalı futbolcu Avrydas Novikovas, geçen sezon önce kadro dışı bırakılmış daha sonra ise sözleşmesi feshedilmişti. 24 Ocak 2023 tarihinde Samsunspor ile yollarını ayıran 32 yaşındaki oyuncu, daha sonra Hapoel Haifa'ya transfer oldu. Novikovas kariyerine Litvanya'nın Zalgiris takımında devam ediyor.

Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı FIFA açıkladı

'İZİN GÜNÜNDE BİR MEKTUP ALDIM'

Öte yandan Samsunspor'dan ayrılmasının ardından flaş açıklamalar yapan Novikovas, "Her şey iyi gidiyordu. İzin gününde bir mektup aldım. Mektupta takım arkadaşlarımla iyi geçinemediğim, antrenmanlarda iyi bir performans sergilemediğim ve koçu dinlemediğim yazıyordu. Mektup yanlış kişiye gönderildi sandım. Boldrin ve beni 30 gün kadro dışı bıraktılar.

Haberin Devamı

Taraftara karşı bizi suçluyor ama ilk mektubu kim gönderdi. Eğer ben yanlış bir tutum sergilesem, takım arkadaşlarımla bir sorun yaşasam bunu anlayabilirdim. Ben neden kadro dışı kaldığımı sorduğumda herkes gülmeye başlıyordu. Herkesle harika anlaşıyordum" ifadelerini kullanmıştı.

YÜKSEL YILDIRIM: KULÜBE SAVAŞ AÇMIŞ

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ise o dönem Novikovas ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Novikovas, Boldrin'e kulüp bulmalarını söyledik. Kulübe karşı resmen savaş açmışlar"

Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı FIFA açıkladı

SAMSUNSPOR, GENEL MÜDÜR SOYKAN’IN İSTİFASINI KABUL ETMEDİ

Süper Lig ekiplerinden Samsunpor’da genel müdürlük görevini sürdüren Soner Soykan, istifasını sosyal medya hesabından duyurmasının ardından, Samsunspor Futbol Kulübü de sosyal medyadan yaptığı açıklamada istifayı kabul etmediklerini açıkladı.

Samsunspor'un sosyal medyasından yapılan açıklamada, "Genel Müdürümüz ve İcra Kurulu Üyemiz Sayın Soner Soykan’ın Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu’na sunmuş olduğu istifa mektubu, yönetim kurulumuzun değerlendirmeleri neticesinde kabul edilmemiştir. Genel Müdürümüzle yönetimimizin yaptığı iştişareler sonucunda, sayın Soner Soykan görevinin başına dönme kararı almış olup, kulübümüzün başarısı için çalışmayı sürdürmektedir. Bugüne kadar Samsunspor’a sunmuş olduğu hizmetlere bugünden sonra da devam edecek olan Genel Müdürümüze, üstlendiği bu yüksek görevde başarılar dileriz. Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi. 

Haberin Devamı

KULÜPTEN CAS AÇIKLAMASI

FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağı ile cezalandırılan Samsunspor’da konuyla ilgili açıklama geldi.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Samsunspor camiası, değerli Samsunspor taraftarları ve Türk futbol kamuoyunun dikkatine; FIFA tarafından kulübümüze gönderilen FIFA kararına karşı bu açıklamayı yapmamız zaruri olmuştur. Eski Futbolcumuz Arvydas Novikovas ve Avukatı ile FIFA kararı öncesinde karşılıklı anlaşma sağlanmış, ilgili anlaşmaya ilişkin olarak FIFA’nın bilgilendirilmesi noktasında karşı tarafça bir eksiklik meydana gelmişti. Bu nedenle, karşılıklı anlaşmamıza ve karşı tarafa ödemenin tamamının taahhüt süresi içerisinde ödememize rağmen; FIFA aleyhimize karar vermiş ve başvurumuzu kötü bir niyetle reddederek kulübümüze iki dönem transfer yasağı uygulamıştı. Söz konusu transfer yasağı 2023-2024 futbol sezonu kış ve 2024-2025 futbol sezonu yaz transfer dönemlerini kapsamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

İlgili yanlış kararın düzeltilmesine ilişkin olarak; CAS nezdinde hukuki girişimlerimiz Ağustos ayı başında başlatılmış olup, İsviçre’deki FIFA ve CAS avukatlarımız nezdinde ilgili transfer yasağının kaldırılması için tüm hukuki çalışmalar özenle yapılmaktadır. Benzer haksız cezaların CAS tarafından kaldırıldığına yönelik birçok emsal karar hukukçularımız tarafından değerlendirilmekte ve kulüplerin lehine sonuçlandığı görülmektedir. Aralık 2023 sonuna kadar alınacak kararın lehimize sonuçlanacağı yönündeki inancımız tamdır. Kulübümüz tüm bu süreçle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir.

Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı FIFA açıkladı

YORUM YAZ