MENÜ

Fizyoterapist Necdet Döner, Plank hareketinin faydalarından bahsetti

Plank hareketini evde basit bir şekilde yapabilirsiniz. Fizyoterapist Necdet Döner vücudun denge, koordinasyon ve kaslarını geliştiren çok güzel bir hareket olduğunu belirtti. Bu yazımda sizlere Plank hareketi nasıl yapılır ve faydaları nelerdir bunlardan bahsetmek istiyorum.

Fizyoterapist Necdet Döner, Plank hareketinin faydalarından bahsetti

Plank hareketi son zamanlarda daha fit görünmek ve sağlıklı görünmek için insanların yaptığı hareketler arasında yer alıyor. Herhangi bir alet veya spor merkezine ihtiyaç duyulmadan uygulayabilirsiniz. Doğru şekilde yaptığınızda oldukça faydalı bir harekettir. Vücut ağırlığını taşıdığı için güç egzersizi olarak söyleyebilirim. Plank hareketinin mantığı aslında vücut ağırlığınızla sabit bir şekilde uzun süre kalabilmektir. Başlangıç aşamasındayken günde 10-15 saniye tek set olarak yapabilirsiniz. İlerledikçe set sayısını ve kalma süresini uzatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Plank hareketi nasıl yapılır?

Plank hareketi yüz üstü pozisyonda uzanın düz bir zemin veya bir matın üzeri de olabilir ve ardından elleriniz ve dirsekleriniz yerle 90 derece temas ederek (dirsek omzun altında yer alacak şekilde) ayaklarınızın da parmak ucuna basarak vücudunuzu kaldırıp sabit pozisyonda kalabildiğiniz kadar kalmaya çalışın. Bu çok kolay olmayacaktır biliyorum düzenli ve istikrarlı yaptığınız takdirde denge , koordinasyon ve kaslarınızın geliştiğini hissedeceksiniz. Günde 3-4 kez tekrarlayabilirsiniz. İlk zamanlarda günde tek set olarak yapabilirsiniz.

Plank hareketi yaparken hareketi doğru formda yapmak çok önemlidir aksi halde bel boyun ve sırt problemlerine neden olabilir.

Plank hareketinin faydaları nelerdir?

Haberin Devamı

-Plank hareketi vücutta tüm kasları çalıştırdığı için metabolizmayı hızlandırır.

-Denge, koordinasyon ve kasları geliştirmede yardımcı olur.

-Kalp damar hastalıklarını önlemede yardımcıdır.

-Kilo vermeye yardımcı bir harekettir.

-Bel ,boyun ve sırt ağrılarınız varsa ağrılarınızı azaltmada etkilidir.

-Esnekliğinizi arttırır ve duruşunuzu daha iyi hale getirmede yardımcıdır.

Düzenli yaptığınız takdirde hem bedensel hem ruhsal açıdan fayda sağlayacak hareketlerden biridir.

YORUM YAZ