MENÜ

Sadri Şener: Bir daha Şenol Güneş'le asla

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Şenol Güneş hakkında çarpıcı sözler söyledi.

Sadri Şener: Bir daha Şenol Güneş'le asla

“Güneş’e arkadaş olarak ihtiyacım yokmuş. Benim çok arkadaşım var. Zaten bir arkadaş daha katsaydım yük olurdu”

“Her zaman B planım var. Tolunay giderse başka bir isim kafamda var, ama şu anda gerek yok”

“Futbolcularımız çok kaliteli. Emerson, Janko, Zokora, Alanzinho, Colman... Bunları oynatmak hocanın işi”

Haberin Devamı

Süper Lig’e şampiyonluk parolasıyla giren ancak aldığı başarısız sonuçlarla beklentilerin gerisinde kalan Trabzonspor’un Başkan Sadri Şener, takımın son durumunu ve gelecekle alakalı planlarını tek tek anlattı. İşte noktasına virgülüne dokunmadan Şener’in sözleri: Şenol hocayla görüştüğümde ‘Kan değişikliği lazım’ dedi. Ben de ‘Peki’ dedim. 3 defa da kalması için ısrar ettim. 4. kez etmedim çünkü; 4, 5, 6 gitmez ki. Bir yerde biter ve bitti... Şenol Güneş bu sezon için başarısızdır.”

‘Tolunay aklımda hep vardı’

Güneş’in, “Sadri Şener benim arkadaşım değil” demesine de açıklık getiren Başkan, “Benim çok arkadaşım var. Şenol Güneş’e de arkadaş olarak ihtiyacım yokmuş. Zaten bir arkadaş daha katsaydım yük olurdu” noktasını koydu. Teknik direktör Tolunay Kafkas’ın hep aklının bir köşesinde olduğuna vurgu yapan Şener, “B planımdaki isimdi. Tolunay giderse de başka bir isim kafamda var, ama şu anda gerek yok. Tolunay ile 3.5 yıllık anlaşmamız var. Büyük takımlarda hep B planı ve C planı her zaman olmalı. Anında karar vermekle 10 numara bir iş yaptım” dedi.

‘Oynatmak hocanın işi’

“Bana göre uyum sağlamadık takımla. Oyuncuları ele aldığın zaman geldiği takımların hepsi klas yerlerden. Mesela sol bek Emerson, Benfica’nın sol beki. Janko, Avusturya Milli Takımısantraforu. Zokora’yı söylemeye lüzum yok, Fildişi Milli Takımı oyuncusu. Colman, Alanzinho... Bunlar önemli futbolcular, bunları oynatabilmek lazım. Oynatamadı. Bunları oynatmak hocanın işi. Yönetici, başkan işi değil. Ancak neden oynatamadı onu bilemem tabi...

‘Bu sezon başarısızım’

“5 senelik periyotta Türkiye Kupası, Süper Kupa almışım, Avrupa’da belirli bir yere gelmişim. Bu sene başarısızım doğru. Gidişatım başarısız doğru. Ama bu seneden önceki senelerde beni başarısız olarak nitelendiremezsiniz. Günümüzde yerli oyuncu bulmak çok zor. Herkes Trabzonspor için özüne dönmeli diyor, ama ben bunlardan sıkıldım. Bunlar klasik sözler. 10 yıldır aynı söylentiler.

YORUM YAZ