MENÜ

Rüya gerçek oldu!

Türkiye'yi 52 yıl sonra 2012 Londra Olimpiyatları'na taşıyan Filenin Sultanları tarihi zaferi doyasıya kutladı, bu onların hakkıydı. Salonda başlayan eğlence otelde de sürdü. Brezilya antrenör Motta ile çiftetelli oynayan Federasyon Başkanı Erol Karabıyık, “Rüya gerçek oldu” dedi.

Rüya gerçek oldu!

2012 Olimpiyat Oyunları, Avrupa Kıtası Elemeleri’nde hiç maç kaybetmeden takım sporlarında Türkiye’yi 52 yıl sonra olimpiyatlara taşıyan ve Türk Voleybolu’nda da bu hakkı kazanarak tarih yazan Filenin Sultanları, bu dev başarıyı doyasıya kutladı. Salonda başlayan eğlencelerde Ankara Sürmeli Otel’de devam eddi. Brezilyalı antrenör Marco Motta ile Voleybol Federasyonu Başkanı Erola Ünal Karabıyık karşılıklı olarak çiftetelli oynadığı eğlencede; Milli Takımımız, hem Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın gönderdiği ve üzerinde ‘Bu gururu yaşattığınız için teşekkürler’ yazan pastayı hem de TVF Başkanı Karabıyık’ın yaptırdığı ve üzerinde “Filenin Sultanlarına Londra yolunda başarılar” yazılı pastayı kesti.

Primler yolda...

Pastanın kesildiği sırada Milliler, TVF Başkanı Karabıyık’a “Primi açıkla başkan” diye tezahürat yaptı. TVF Başkanı Karabıyık da, “Şimdi bunu duyanlar ’Milli Takım prim için forma giyiyor’ sanacak. Böyle bir şey yok. Bu kızlar formanın değerini biliyorlar. Başkan bütçeye bakmadan konuşmaz. Başkanın ağzından çıkan kanundan ötedir. Başkan sadece şunu söyleyebilir, gereken fazlasıyla yapılacaktır” dedi. Karabıyık ayrıca, TVF’nin 1958’de kurulduğunu hatırlatarak, “55 yıldır herkesin attığı temel üzerine, bize birkaç tuğla atmak düştü. Hep birlikte yükselmemiz gereken kadar tuğla koyduk ve hedefe ulaştık. 55 yıllık bir rüya gerçek oldu” diye konuştu.

Motta geldi, milliler coştu!

2010 yılının aralık ayında Türkiye Voleybol Federasyonu’nın anlaşma sağladığı, başarılı Brezilyalı antrenör Marco Aurelio Motta’nın gelişiyle, Türkiye, Yıldız Kızlar ve A Kadın Milli Takımları’yla birçok başarıya ulaştı. Yıldız Kızlar Milli Takımımız, Motta yönetiminde 2011 yılında önce Avrupa ardından da Dünya Şampiyonluğu’na uzandı. Filenin Sultanları da geçen yıl, yine başarılı Brezilyalı çalıştırıcı önderliğinde Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük yaşamıştı. A Kadın Milli Takımımız, son olarak da 2012 Londra Oyunları’na gitmeye hak kazandı.

Avrupa’dan giden 3. takımız

Filenin Sultanları’nın bu zaferi sonrasında 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na Avrupa’dan katılacak 3’üncü takım Türkiye oldu. Daha önce ev sahibi İngiltere’nin yanı sıra, İtalya’da 2011 Dünya Kupası Şampiyonu olarak 2012 Londra vizesini almıştı. Şu ana kadar 2012 Olimpiyat Oyunları’na gitmeyi garantileyen diğer ülkeler arasında ise; ABD (2011 Dünya Kupası 2.’si), Çin (2011 Dünya Kupası 3.’sü), Cezayir (Afrika Şampiyonu), Dominik Cumhuriyeti (K.Amerika ve Karayip Şampiyonu) bulunuyor. Bu ay içinde Güney Amerika, Asya ve Dünya elemeleri oynanacak ve buradan da toplam 5 takım 2012 Londra biletini cebine koyacak.

Olimpiyat dövmesi yaptıracaklar

Olimpiyat oyuncusu olmanın gururunu yaşayan ve kariyerleri boyunca büyük bir hayali gerçekleştirdiklerini dile getiren Milli Voleybol Takımımız’daki bazı oyuncuların, bu anı ölümsüzleştirmek için, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın logosunu vücutlarına dövme yaptırmak istediği öğrenildi.

Twitter

Tarihi zafer sonrası Filenin Sultanları’ndan eğlenceli twitter mesajlarından seçmeler...

Neslihan Darnel:
- “Biz zaten takım olarak olimpiyata hazırdık... Çayımızı sütlü içmeye başlamıştık”.

Gözde Kırdar Sonsırma:
- “Sonunda evimdeyim! Olimpiyat hayaliyle çıktığım evden, hayallerim gerçekleşmiş olarak döndüm!
Ne mutlu TÜRKÜM diyene!!!’.

Özge Kırdar Çemberci:
- “Rüya gibi; şimdi biz voleybolda olimpiyatlara giden ilk ‘İKİZLER’ mi oluyoruz??”

Gizem Güreşen:
- “Çocuktum hayalini kurardım, birgün gidebileceğim hiç aklıma gelmezdi. ALLAH’ım sana şükürler olsun”.

Bahar Toksoy:
- “İngiliz aksanı çalışmak lazım birazzzz”.

Gülden Kuzubaşıoğlu:
- “Huzurlu, gururlu uyanmak böyle birşeymiş... Filenin Sultanları olimpiyatta”.

Naz Aydemir:
- “Hâlâ inanasım gelmiyor...

En büyük rüya gerçek oldu!”.
- “Bu takıma kimse inanmazken, herkes futbolu düşünürken, gazetelerde ufacık yerlerde yazılırken.
‘BİZ OLİMPİYATA GİDİYORUZ’, bir ilki başarıyoruz”.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ