MENÜ

Riekerink: Fenerbahçe teklif yaparsa düşünürüm

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink, TRT Radyo programında önemli açıklamalarda bulundu. Riekerink, "Fenerbahçe'ye gider misiniz" sorusuna da cevap verdi.

Riekerink: Fenerbahçe teklif yaparsa düşünürüm

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink, TRT Radyo'da programına katıldı. Galatasaray'dan ayrılış sürecini anlatan Riekerink, transferlerin kimin yaptığı sorularına cevap verdi ve Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerini de açıkladı.

İşte Riekerink'in açıklamaları:

"İki tane kötü maçımız oldu. Kayseri ve Kasımpaşa mağlubiyetleri vardı. Normalde başarılıydık. Böyle bir karar aldı yönetim.Ben takımdan ayrıldığımda Fenerbahçe'nin üzerindeydik, lider Beşiktaş'a da daha yakındık. Geçen sezon ben geldiğimde de Eskişehirspor'dan 4 yemiştik. Sezonun yarısından sonra gelince başarı kolay olmuyor. Normal bunlar. Galatasaray'da hiçbir zaman şu oyuncu oynayacak bu oyuncu oynamayacak tarzı istekler almadım. Aramız iyiydi ama yönetimle. Sneijder'ı 10 yaşından beri tanıyorum. Buraya geldiğimde, Sneijder ile hiçbir şekilde teknik-taktik konuşmadık. Sneijder değil ama Selçuk ile 2 kez taktik konuştuğumuz oldu takım menfaati için."

'Cavanda'yı çok iyi bulduk'

"Cavanda'yı bizzat kendim istedim. Yönetime alınması gerektiğini söyledim. Geldiğinde 2 kere sakatlık geçirmişti, ondan oynamadı. Cavanda'yı scout olarak çok iyi bulduk bence, çok iyi transfer. Belçika Milli takımında oynuyor çünkü. İyi scout işiydi. Ahmet Çalık ve Rodrigues'i, Galatasaray'ın geleceğini düşünerek aldık. Gönül tabii ki daha iyi oyuncular almak ister. Şartlar..."

'Oyuncuya dayalı sistem yok'

"Florya'da futbolcuya dayalı bir sistem yok. Dışarıdan öyle gözükebilir belki evet, çünkü çok uzun zamandır oynayan oyuncular var. Galatasaray'daki sorun, futbolcu yaş ortalaması çok yüksek. Tolga ve Eren'i alarak biraz daha azalttık biz yaş ortalamasını."

'Fenerbahçe teklif ederse düşünürüm'

'Fenerbahçe ile Galataaray arasında rekabet var. Ancak o rekabetin içerisinde ben yokum. Fenerbahçe'nin teklif yapacağını düşünmüyorum. Bir gün Fenerbahçe teklif yaparsa düşünürüm.'

Haberin Devamı
YORUM YAZ