MENÜ

Rıdvan Dilmen: Fernando Muslera'nın pozisyonu IFAB'a gönderilmeli

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını yorumladı. Fernando Muslera'nın yaşadığı sakatlık pozisyonun IFAB'a gönderilmesini gerektiğini vurgulayan Dilmen, ''Kafası karışıksa hemen kaldıracaksın. Oldu gol, döndün ofsayt verdim ama ayak gitti." diye konuştu.

Rıdvan Dilmen: Fernando Muslera'nın pozisyonu IFAB'a gönderilmeli

Süper Lig’in 27. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor, Galatasaray'ı konuk etti. Karşılaşma ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle sona ererken Galatasaray'da Muslera ve Andone'nin yaşadığı sakatlıklar geceye damga vurdu. Usta yorumcu Rıdvan Dilmen de NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında maçı değerlendirirken Muslera'nın sakatlık pozisyonunun futbolda VAR'ın kullanımına ilişkin değişikliğe gerek doğurduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Fernando Muslera'nın ağır bir sakatlık yaşadığı pozisyonu değerlendiren Dilmen, "Net görmediysen oynat diyorlar, neden? Atak olsun istiyorlar. VAR'sız sistem olsaydı, yardımcı kaldırırdı. Bu pozisyon, IFAB'a falan gönderilmeli. Bu kuralın değişmesi lazım. Kafası karışıksa hemen kaldıracaksın. Oldu gol, döndün ofsayt verdim ama ayak gitti." diye konuştu.

Sporcu sağlığının önemli olduğunun altını çizen Dilmen, "Atak mı, gol mü, sporcu sağlığı mı önemli! Kaldıracaksın bayrağı, bu geliyorum diyordu." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maç sonunda da Muslera ve Andone'nin sakatlık pozisyonlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Dilmen, "Muslera ve Andone'nin ciddi sakatlıkları herkesi üzdü. Bundan en çok sorun yaşayan da bendim. Muslera, Allah'ın izniyle 5-6 ay içinde toplar. Galatasaray, talihsiz bir 2020 geçiriyor. Fatih Hoca, Yusuf Günay ve Abdurrahim Bey bir rahatsızlık geçirdiler. Üstüne Mustafa Cengiz'in rahatsızlığı geldi. Galatasaray'da talihsiz bir dönem başladı" dedi.

Galatasaray'ın beklenen performansı sergileyemediğini belirten Dilmen, "Teknik olarak, Muslera’nın sakatlandığı dakikaya kadar olan bölümde Galatasaray’ın üzerinde bir ölü toprağı vardı. Rizespor, Gençlerbirliği ve Kasımpaşa için çok değerli bir hafta oldu. Aynı durum Başakşehir ve Trabzonspor için de öyle. Galatasaray klasik 4-3-3 ile başladı. Kötü oyun ve performans düşüklüğüyle daha fazla risk aldı. Andone ve Adem oyuna dahil oldu. Ünal Karaman’ın geldiğinden bu yana takıma eli değdiğini görmemiştim açıkçası. Bizi bekleyen 8 maç vardı. Durumun şekli değişti. Trabzonspor ve Başakşehir inanılmaz avantajlı bir duruma geldiler. Daha birbirleriyle maçları var ve Galatasaray bunları kazanmak istiyordu. Trabzonspor ve Başakşehir’de bir şey değişmediğini, Rize’de değiştiğini gördük. Rizespor’u oyun olarak iyi gördüm" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"1.5 yıldır devamlı söylüyoruz"

Muslera'nın sakatlık pozisyonunu maç sonunda da gündeme getiren usta yorumcu, "Muslera oyun kuralının uygulanmasından ve yanlıştan dolayı gitti. Sağlık mı yoksa gol pozisyonu mu? Tabii ki sağlık. 1.5 yıldır devamlı söylüyoruz. Galatasaray maçı kaybedebilir ama bir enerjisi olur. Rakipleri de kazandı. Enerji düşüklüğünün üstüne Muslera sakatlığı denk geldi. İzleyen taraftar da Muslera’dan sonra ‘Boşver maçı’ demiş olabilirler. Futbolcular da öyle demiş olabilirler. Sağlık her şeyden önemli. Muslera sakatlandı ve maçın havası gitti. Rizespor can havliyle mücadele etti ama spor camiası adına üzücü bir gün oldu" dedi.

Galatasaray'ın beklentilerin altında kaldığını ifade eden Dilmen, "Galatasaray iyi çalışıyor diye düşünmüştüm. Mental yorgunluk beraberinde fiziksel yorgunluğu da getirmiş. Futbolda dün yok. 6 puan geriye düştü Galatasaray ama mental olarak iyi görmedim. Bir şansı var, Trabzonspor ve Başakşehir maçını kazanırsa geri dönebilir" dedi.

YORUM YAZ