MENÜ

Yarın Kandil mi 2024 - 24 Şubat yarın ne kandili? Kandil ne zaman ayın kaçında ve hangi gün

Berat Kandili, Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece idrak edilecek. Şimdiden internet ortamında Berat Kandili ne zaman, yarın mı soruları aratılmaya başlandı. Hicri takvime göre her yıl Şaban ayının 15'inci gecesi idrak edilen Berat Kandili gecesi bu yıl hangi tarihte kutlanacak? İşte Berat Kandili gecesi tarihi ve bu gece hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde.

Yarın Kandil mi 2024 - 24 Şubat yarın ne kandili? Kandil ne zaman ayın kaçında ve hangi gün

2024 Berat Kandili tarihi milyonlarca Müslüman tarafından sorgulanmaya başladı. Yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili'nde vatandaşlar yine dini vazifelerini yerine getirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 kandil takvimi sonrasında Berat Kandili tarihi belli oldu.

Haberin Devamı

İslam aleminde önemli gün ve geceler arasında yer alan Berat Kandili gecesi Allah'ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat ismi verilmiştir. Bir rivayete göre Hz. Muhammed (s.a.s) Peygamber, “Şâbanın ortasında gece ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona âfiyet vereyim, yok mu şöyle, yok mu böyle!’ der” buyurmuştur (İbn Mâce, “İḳāmetü’ṣ-ṣalât”, 191). Peki, Berat Kandili ne zaman, ayın kaçında idrak edilecek?

Yarın Kandil mi 2024 - 24 Şubat yarın ne kandili Kandil ne zaman ayın kaçında ve hangi gün

YARIN KANDİL Mİ? BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Mübarek üç aylar içerisinde yer alan Berat Kandili gecesi Şaban ayının 15'inci gecesi olarak idrak ediliyor. Berat Kandili 2024 yılı içerisinde 24 Şubat Cumartesi günü idrak edilecek.

Haberin Devamı

2024 KANDİL TARİHLERİ

Üç ayların başlangıcı ve Recep ayının ilk günü olan Regaip Kandili 11 Ocak 2024 tarihinde, Miraç Kandili 6 Şubat 2024 tarihinde idrak edildi. Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi günü Kadir Gecesi 5 Nisan 2024 Cuma günü, Mevlid Kandili ise 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecek.

BERAT KANDİLİNİN ÖNEMİ

Müslümanlar, bu geceyi ibadetle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Hz. Muhammed'in (s.a.v) bir hadisi vardır:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ, o andan fecir oluncaya kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim." buyurur. (İbn Mâce)

Ayrıca Berat gecesi, Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzîl" denir.

Yarın Kandil mi 2024 - 24 Şubat yarın ne kandili Kandil ne zaman ayın kaçında ve hangi gün

YORUM YAZ