MENÜ

"Radikal değişiklikleri sevmem"

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, milli takım olarak 30 kişilik kadro belirlediklerini ve radikal değişiklikleri sevmediğini söyledi.

"Radikal değişiklikleri sevmem"

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, milli takım olarak 30 kişilik kadro belirlediklerini ve radikal değişiklikleri sevmediğini söyledi.Hollandalı çalıştırıcı, Swissotel’de düzenlediği basın toplantısında, milli takımın 30 kişilik kadrosunun bulunduğunu dile getirerek, "Bunların içinden sakatlık, cezalı ve formsuzluk gibi sebeplerden dolayı seçim yapıyoruz. Oyuncu değiştirmemiz gerekirse yaparız, ama radikal değişiklikleri sevmem, gerekli olduğunda değişiklik yaparım" dedi.

Hem Türkiye içinde, hem dışında oyuncuları izlediğini kaydeden Hiddink, "Statik kadromuz yok, yeni sürprizlere açığız, formda ve (A) milli takımda forma giyecek düzeyde olmalarına dikkat ediyoruz" ifadesini kullandı.

"BAŞTA RİSK ALACAĞIZ, AMA SONUÇLAR SONRA GELECEK"
Milli takımda oynatacağı sistem sorulan Hiddink, oyun taktiği olarak başta risk alacaklarını, ancak sonuçların daha sonra geleceğini dile getirdi.

Guus Hiddink, şöyle devam etti:
"Oyun planı dediğinizde 4-4-2 ve 4-3-3 gibi sayılarla konuşmalar yapmayı sevmem. Modern futbolda olduğu gibi esnek oyuna dayalı bir tarz belirleyeceğiz. Atak oynamayı seven bir takımız. Modern futbolda atak oynarken iyi defans da yapmalısınız. İyi defans yapamazsanız ne göze hoş gelen futbol oynayabilirsiniz, ne de istenilen sonuçları elde edebilirsiniz. Disiplin yönü ağır basan, oyuncularımızın yaratıcı yanını kullanabileceğimiz bir tarz geliştireceğiz. Rakibimizin hata yapmasını beklemeyeceğiz, hata yapmaya zorlayacağız. 2-3 forvetle oynayacağız da diyemem. Daima atak oynayan tarzda bir stil belirleyeceğiz. Top bizde değilken oyunculardan da iyi bir şekilde oynamasını bekleyeceğiz. Bu şekilde fark yaratmaya çalışacağız. Bizi 5 tane savunma oyuncusu veya defans özelliği ağır basan orta saha oyuncusu ve tek forvet oynarken göremeyeceksiniz. İlk başta belki risk alacağız ama sonra sonuçlar gelecek. Bu şekilde insanların milli takıma daha fazla insan aidiyet hissedecek."

"İNANÇLARA SAYGIM SONSUZ
Hiddink, Ramazan ayında Kazakistan ile eleme maçı oynanacağının hatırlatılması üzerine, oyuncularının inançlarına saygı duyduğunu söyledi. "Benim, oyuncularımızın inançlarına ve adetlerine saygım sonsuz" diyen Hollandalı çalıştırıcı, "Bununla birlikte profesyonel futbolcular olduklarını unutmamaları gerekiyor. Onların vücutlarına iyi bakacaklarından eminim" diye konuştu.

"FENERBAHÇE’NİN ELENMESİNE ÜZÜLDÜM"
Hiddink, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine üzüldüğünü söyledi. Beşiktaş ve Galatasaray’ın iyi sonuçlar aldığını düşündüğünü anlatan Hiddink, "Futbol hatalar oyunudur, hatalar olacaktır. Bu takımların performanslarının milli takım için etkili olacağını düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Temel hedeflerinin eylül ayındaki 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Kazakistan ve Belçika ile oynayacakları maçlar olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Mayıs ayında yaptığımız kampta oyuncularımın çalışmalarından ve davranışlarından memnun kaldım. Şimdi de o şekilde çalıştıklarını gördüm" diye konuştu.

"YENİ EMRELER VE ARDALAR YETİŞMELİ"
Guus Hiddink, kulüplerin transfer ettiği yabancı oyuncuların fark yaratması gerektiğini, ayrıca altyapıdan yeni Emre ve Arda gibi futbolcuların çıkması gerektiğini söyledi.

Altyapı konusundaki görüşlerini yabancı oyuncu konusunu da gündeme getirerek yanıtlayan Hiddink, bu konuda şunları söyledi: "Milli takımın başında ben olurum, başkası olur, ama kulüp takımlarının altyapı felsefesine ve stratejilerine bağımlı olursunuz. Federasyon da yeni oyuncular yetiştirmiyor. Takımların yaklaşımı önem taşıyor. Bunun yanında başka bir konu da yabancı oyuncu sayısı. Yabancı oyuncu sayısı fazla olduğunda olumsuz etkilerin olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’ye gelen yabancı oyunculara baktığınızda en iyi oyuncuların İngiltere, İspanya ve biraz da Almanya’ya gittiğini biliyoruz. Gelen yabancı oyuncu bir fark yaratmalı. Tabii ki kulüplerin hedefleri de yeni Ardalar, Emreler yetiştirmek olmalı. Bu olursa taraftarlar da destek vereceklerdir. Ben 18-19 ve 20 yaşındaki oyunculara her zaman şans verdim. Oynayacak seviyede olduklarına inandığım zaman yer verdim. Onlara genç yaşta oynama imkanı tanımamız lazım. Her maçta oynamasa da kadroda yer vermemiz gerekiyor."

TEKNOLOJİNİN FUTBOLDA KULLANILMASI KONUSU
Milli takım teknik direktörü, futbolda teknoloji kullanılması konusundaki soruyu ise Dünya Kupası süresince Alman Kicker’e yazdığı yazılara atfen yanıtladı.

Dünya kupasında köşesinde yaptığı yorumları hatırlatan Hiddink, "İngiltere-Almanya maçından bir gün önce uluslararası futbol komitesinin futbolda teknolojiye daha fazla yer vermesi gerektiğini yazmıştım. Bu yazımdan bir gün sonra Lampard’ın güzel golü sayılmadı. FIFA başkanı da daha fazla teknolojiye yer verilmesi gerektiğini söylemişti. Ama bununla ilgili çalışmalar sonbahara ertelendi. Muhafazakar diyebileceğimiz kişiler de bu konuya ılımlı yaklaşacaklardır. UEFA Başkanı Platini’ye de görev düşüyor. Kendisi ön ayak olabilir" diye konuştu.

Guus Hiddink, yarın Romanya maçında sahaya süreceği ilk 11 sorusunu ise "Yarın Romanya ile özel maç yapacağız. Ama prensiplerim var. İlk 11’i önce oyuncularıma söylemek istiyorum. Sonra sizinle paylaşırız" diye yanıtladı.

YORUM YAZ