MENÜ

Queretaro-Atlas maçında neler yaşandı? 20'den fazla ölü var!

Meksika futbolunda kelimenin tam anlamıyla cinayet gibi bir olay yaşandı. Queretaro-Atlas maçında iki takımın taraftarları vahşice birbirlerine saldırdı. Yere düşenler, toplu şekilde tekmelendi. 20'den fazla insan hayatını kaybetti ve en az 30 kişi yaralandı

Queretaro-Atlas maçında neler yaşandı? 20'den fazla ölü var!

Meksika 1. Ligi'ndeki (Liga MX) Queretaro ile Atlas arasındaki karşılaşmada konuk ekip 1-0 öndeyken 61. dakikada ortalık karıştı. İki takımın taraftarları, birbirlerine girdi. Stattaki güvenlik önlemleri yetersiz kaldı ve hakem maçı durdurdu. Ancak olaylar daha da büyüdü. Bariyerleri aşarak sahaya giren seyirciler, şiddetin dozunu artırdı. Bazı kişilerin ellerinde silah olduğu öğrenilirken, iki takımın seyircisi meydan savaşına başladı. Bu sırada stadın hemen hemen her yerinde insanlığını kaybedenler, birbirlerine vahşice saldırdı. Yerde savunmasız şekilde yatanlara toplu şekilde vuruldu.

Haberin Devamı

'Bir tane polis görmedim'

Corregidora Stadı'ndaki özel güvenlik güçleri o anlarda kendi hayatlarını kurtarmaya çalıştığı, bazılarının tribün kapılarını açtığı iddia edilirken bir taraftar, "İçeride bir tane bile polis görmedim" diye konuştu. Çocuklu aileler, olaylardan kaçmak için büyük çaba sarf etti. Stadyum çevresinde ve içinde en az 30 kişinin yaralandığı ve 20'den fazla insanın hayatını kaybettiği bildirildi. Ligdeki 9. hafta maçları askıya alınırken, yaşananlarla ilgili soruşturma açıldı. Liga MX'in başkanı Mikel Arriola, şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu ve bu olayda sorumluluğu olanlara çok ağır cezalar verileceğini açıkladı.

YORUM YAZ