MENÜ

Potanın Perileri seriye bağladı: 46-66

Hedefine emin adımlarla ilerleyen Potanın Perileri, 2. tura zaferle başladı. Millilerimiz, 3. periyotta potasında sadece 2 sayı gördüğü maçta İtalya'yı 20 sayı farkla 66-46 mağlup etti, çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

Potanın Perileri seriye bağladı: 46-66

Yine son derece kendinden emin, özgüvenli, ne yaptığını bilen ve kararlı bir takım vardı sahada... İlk tur grubunu üç galibiyetle tamamlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı, dün de İtalya karşısında sadece 1 periyot kendini sıktı, farklı galibiyet geldi: 66-46. Özellikle üçüncü çeyrekte yapılan savunma tek kelimeyle muazzamdı. Son şampiyonada, finale, gösterdiği mücadele ve savunmadaki başarısı ile kalan Potanın Perileri’nin en büyük artısı elde ettiği savunma alışkanlığı. İlk turda potasında hiçbir maçta 60 sayı bile görmeyen milliler, dün de İtalya’yı sadece 46 sayıda tuttu.

3. çeyrekte 17-2’lik seri

İlk çeyrekte İtalya çabuk hücum edince çok iyi savunma yapamadık. Ama üçlüklerle ayakta kaldık. Esmeral (2), Birsel, Şaziye arka arkaya 4 üçlük atınca, periyodu 20-16 önde tamamladık. İkinci çeyrekte hücumda sorun yaşamadık.
Ama İtalya özellikle orta mesafe şutlarında çok etkili olunca oyun kopmadı. Devre 34-29 üstünlüğümüz ile sona erdi. Ama soyunma odasından son derece kararlı bir takım sahaya döndü. Öyle ki İtalya ilk 20 saniyede bir basket bulduktan sonra takip eden 10 dakikada hiç sayı yemedik. Yardımlaşma müthiş. Hücumda da Yasemin devreye girdi. Genç oyuncu arka arkaya üçlükler atarken, 13-2’lik seriyle skor 47-31 oldu. Işıl’ın sayıları ile seri 17-2’ye çıktı, 3. periyot 51-31 sona erdi. Guardı düşmüştü ama milliler durmak bilmedi. Yasemin’in iki üçlüğüyle 32’de fark tam 28 sayıya (61-33) çıktı. Kalan dakikalar formalite icabı oynandı ve Türkiye salondan 66-46 galip ayrılıp çeyrek finalist olmayı garantiledi.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ