MENÜ

Polikistik Over Sendromu'nda (PKOS) İNOSİTOLÜN faydaları

Polikistik Over Sendromu (PKOS) doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen hormonal bir bozukluktur. PKOS olan kadınlarda genelde adet düzensizliği, adet görememe, aşırı tüylenme, sivilcelenme, aşırı kilo alımı ve evlilerde çocuk sahibi olamama gibi problemler görülür. Beslenme Uzmanı Sinem Uygun, Polikistik Over Sendromu ile ilgili merak edilenleri yazdı.

Polikistik Over Sendromu'nda (PKOS) İNOSİTOLÜN faydaları

PKOS'lu kadınlar, çeşitli hastalıklar açısından daha yüksek risk altındadır ve kısırlık sorunları yaşayabilirler.

Haberin Devamı

- Çalışmalar, inositolün PCOS'lu kadınlarda yumurtalıkların işlevini ve doğurganlığı iyileştirmede yararlı olabileceğini bulmuştur.

- Bu çalışmalar tipik olarak günde 2-4 gramlık dozlar kullanmıştır ve normal kilolu, fazla kilolu ve obez kadınlarda faydalar görülmüştür.

Genel olarak araştırmalar, inositol takviyelerinin PKOS'lu kadınlarda adet döngüsü düzenliliğini, yumurtlamayı ve gebelik oranlarını iyileştirebileceğini bulmuştur.

- B8 vitamini olarak da anılan inositol, doğal olarak meyveler, fasulye, tahıllar ve kuruyemişlerde bulunur.

- İnositol, vücudunuzda hücre zarlarının önemli bir bileşeni olarak yapısal bir rol oynar. Aynı zamanda kan şekeri kontrolü için gerekli bir hormon olan insülinin etkisini de etkiler. Ek olarak, beyninizdeki serotonin ve dopamin gibi kimyasal habercileri de etkiler.

Haberin Devamı

Polikistik Over Sendromunda (PKOS) İNOSİTOLÜN faydaları

YORUM YAZ