MENÜ

Plajda fırtına estirdik

Dünya Plaj Hentbolu Şampiyonası'nın ilk gününde kızlarımız bir galibiyet, bir yenilgi aldı. İlk maçını kazanan erkeklerin ikinci mücadelesi ise ertelendi.

Plajda fırtına estirdik

Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde dün Antalya’da başlayan Dünya Plaj Hentbolu Şampiyonası’nın ilk maçlarında Türkiye fırtınası esti. B Grubu’nda yer alan kızlarımız Çin Halk Cumhuriyeti’ni 2-0 yenerken, erkek milli takımımız da Umman’ı 2-1’le geçti. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen şampiyonada 18 ülkeden 24 takım mücadele ederken, Lara Birlik Plajı’nı dolduran sporseverler hentbola doydu. Erkekler B Grubu’nda İspanya Macaristan’ı 2-1, Hırvatistan Avustralya’yı 2-0, Danimarka Katar’ı 2-0 yenerken, A Grubu’nda Brezilya, Libya’yı 2-0’la geçti. Bayanlarda ise diğer karşılaşmalarda Macaristan İspanya’yı 2-1, Hırvatistan Yeni Zelanda’yı 2-0, Brezilya Norveç’i 2-1 mağlup etti. Bayanlar A Grubu’nda İtalya Ukrayna’yı 2-1, Japonya Danimarka’yı 2-1 yenip zirve iddiasını sürdürdü.

Haberin Devamı

Erkeklere fırtına engeli
Bayanlar, ikinci maçında ise yenilgiyle tanıştı. Norveç’le karşılaşan kızlarımız mücadeleyi 2-0 kaybetti. Erkeklerde ise Macaristan ile oynanan maç olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. İlk periyodunu millilerimizin 16-15 kazandığı maçın devre arasında başlayan şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle mücadele bugün 15.00’e ertelendi.

YORUM YAZ