MENÜ

Plaj Futbolu Milli Takımı'nın Dünya Kupası Elemeleri'ndeki rakipleri belli oldu

Plaj Futbolu Milli Takımı’nın, Portekiz’de 17-19 Haziran’da yapılacak Avrupa A Ligi ve 21-27 Haziran’da yine aynı ülkede gerçekleştirilecek FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’ndeki rakipleri belli oldu.

Plaj Futbolu Milli Takımı'nın Dünya Kupası Elemeleri'ndeki rakipleri belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, milliler, Avrupa A Ligi’nde 3. Grup’ta İspanya, Rusya ve Belarus ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Avrupa’nın elit 12 takımının katıldığı turnuva, 3 grupta oynanacak. Grup müsabakaları sonucunda toplanan puanlar neticesinde 12 takımın sıralamasına göre ilk 8 arasında yer alan ülkeler, eylül ayı içerisinde düzenlenecek süper finallere katılım hakkı elde edecek.

Plaj Futbolu Milli Takımı, ilk müsabakasını daha sonra belli olacak program dahilinde 17 Haziran’da oynayacak.

Plaj Futbolu Milli Takımının Dünya Kupası Elemelerindeki rakipleri belli oldu

Avrupa A Ligi müsabakalarının ardından düzenlenecek FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde A Grubu’nda Portekiz, Ukrayna ve ön eleme turundan gelecek bir takım ile eşleşen milliler, grubunu ilk 2’de tamamlamak için mücadele edecek.

Dört grupta oynanacak müsabakalar sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alan 8 takım, bir üst tura çıkmaya hak kazanacak. Çeyrek finallerin galipleri ev sahibi Rusya ile birlikte Avrupa’yı temsilen 19-29 Ağustos tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek FIFA Plaj Futbolu Dünya Kupası’nda yer alacak.

YORUM YAZ