MENÜ

Christophe Galtier'den Müslüman ve siyahilere karşı ırkçılık iddialarına yanıt

Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Christophe Galtier, hakkındaki ırkçı ve ayrımcı sözleri kullandığına dair ortaya atılan iddiayla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o sözleri...

Christophe Galtier'den Müslüman ve siyahilere karşı ırkçılık iddialarına yanıt

Son günlerde eleştirilerin odağında olan Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Christophe Galtier, hakkındaki ırkçı ve ayrımcı iddiaları sonrası ilk kez açıklama yaptı.

Haberin Devamı

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Eski Nice Futbol Direktörü Julien Fournier, geçen sezon sonunda yönetimine gönderdiği bir e-postada, o zamanlar Nice'in teknik direktörü olan Cristophe Galtier'i ırkçı sözler söylemekle suçladı. Bu sözler sadece Fransa'da değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı ve tepkilere neden oldu.

Christophe Galtierden Müslüman ve siyahilere karşı ırkçılık iddialarına yanıt

İŞTE HAKKINDA SÖYLEDİĞİ İDDİA EDİLEN O SÖZLER

Christophe Galtier'in geçtiğimiz yıl Nice'te çalıştığı dönemde, eski futbol direktörü Julien Fournier'e yolladığı iddia edilen bir e-mail tüm Fransa kamuoyunun ve spor dünyasının gündemine oturdu.

Julien Fournier'in iddiasına göre Galtier kendisine şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sadece siyahi oyunculardan ve yarısı Cuma günleri camiye namaz kılmaya giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamaz. Takım bana uymuyor ve bu şehrin insanlarının istediklerine de aykırı."

Haberin Devamı

BURAK YILMAZ'DAN ESKİ HOCASINA DESTEK

Burak Yılmaz'dan islamofobi ile suçlanan ve hakkında soruşturma başlatılan eski hocası Christophe Galtier'e destek mesajı geldi.

Yılmaz, "Bugün haberleri okudum ve bir şeyler söylemem gerektiğini hissettim. Galtier ile çalıştığım süreç boyunca, ondan dinim ya da ırkım hakkında hiçbir olumsuz davranış hissetmedim." dedi.

Milli futbolcu, "O harika bir teknik direktör ve aynı zamanda harika bir insan." ifadelerini kullandı.

Christophe Galtierden Müslüman ve siyahilere karşı ırkçılık iddialarına yanıt

GALTIER'DEN YANIT

Galtier'in Julien Fournier'e yolladığı e-mail'de "Sadece siyahi oyunculardan ve yarısı Cuma günleri camiye namaz kılmaya giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamaz. Takım bana uymuyor ve bu şehrin insanlarının istediklerine de aykırı. Dün gece restorana gittim ve herkes siyahlardan oluşan bir takımımız olduğunu söyleyerek bana takıldı" şeklinde ırkçı söylemlerde bulunduğu öne sürüldü.

'İSMİMİN BU ŞEKİLDE KİRLETİLMESİNİ KABUL EDEMEM'

Fransız teknik adam, "Zor günlerdi, çıkan iddialar sonrasında şoka uğradım. Bu sebeple de işime sığındım ve takımımla çalıştım sadece, takımla çalışmak bana iyi geldi. Hakkımda söylenenler, söylediğim iddia edilen sözler karşısında büyük bir şok yaşadım. Ben sosyal konutlarda, banliyöde, kültürel bir zenginlik içinde din, renk, kök ayrımı yapmadan diğerine daima saygı ile yaklaşan bir yapı içinde büyüdüm. Tüm hayatımı başkalarıyla birlikte huzurlu ve paylaşarak yaşadım. İsmimin ve ailemin bu şekilde kirletilmesini kabul edemem" dedi.

Haberin Devamı

SORUYU YANITSIZ BIRAKTI

L'Equipe muhabirinin "Christophe, bu olayla bir intikamın kurbanı olduğunuzu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "Bu soruya cevap vermeyeceğim. Teşekkür ediyorum. İyi günler" cevabıyla basın toplantısını hızlıca noktaladı.

Christophe Galtierden Müslüman ve siyahilere karşı ırkçılık iddialarına yanıt

YORUM YAZ