MENÜ

Bayern mağlubiyeti sonrası gemileri yaktı! PSG'de ayrılık zamanı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih'e iki maç sonunda 3-0 mağlup olarak organizasyona veda eden PSG'de sular durulmuyor. PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Bayern Münih maçının ardından flaş bir karar aldı.

Bayern mağlubiyeti sonrası gemileri yaktı! PSG'de ayrılık zamanı

PSG'yi Kasım 2011'de devralan Nasır el-Halifi, 12 yıl boyunca transfere toplamda 1.5 milyar Euro harcadı. Nasır el-Halifi yönetimindeki PSG, her sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanma düşüncesiyle kadro kurdu fakat Devler Ligi'nde mutlu sona ulaşamadı. Nasır el-Halifi ile PSG 11 yıl boyunca 4 kez çeyrek finalde, 5 kez son 16 turunda 1 kez yarı finalde ve 1 kez finalde Devler Ligi'ne veda etti.

Haberin Devamı

GALTIER HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

PSG'de Bayern Münih mağlubiyeti sonrası teknik direktör Christophe Galtier eleştirilerin hedef noktasında. Bu sezon istikrarsız bir görüntü çizen PSG'de Galtier'in geleceği belirsizliğini koruyor. Galtier dışında sportif direktör Luis Campos da büyük hayal kırıklığı yarattı. İki isimle yolların ayrılması bekleniyor.

 

Bayern mağlubiyeti sonrası gemileri yaktı PSGde ayrılık zamanı

 

MBAPPE VE MESSI BELİRSİZLİĞİ

PSG'de gelecek sezon için gözler Kylian Mbappe ve Lionel Messi'nin üzerinde olacak. PSG ile sözleşmesi yaz aylarında sona erecek Messi ile henüz yeni sözleşme imzalanmadı. Arjantin ile Dünya Kupası'nı kazanan fakat Şampiyonlar Ligi'nde büyük hüsran yaşayan Messi'nin geleceği belirsizliğini koruyor.

İspanyol basını Messi'nin Barcelona'ya döneceğini iddia etse de İspanya'da yürütülen Negreira soruşturması nedeniyle Barcelona'ya transfer yasağı getirilmesi gündemde. MLS ekiplerinden Inter Miami de Messi'nin peşinde. Inter Miami Teknik Direktörü Phil Neville geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Dünyanın en iyi oyuncularını bu futbol kulübüne getirmek istiyoruz. Messi ve Busquets son yıllarda öne çıkan ikili oldu. Onlar, MLS'e büyük fayda sağlayacak harika oyuncular." ifadelerini kullanarak Messi transferine yeşil ışık yakmıştı.

Haberin Devamı

 

Bayern mağlubiyeti sonrası gemileri yaktı PSGde ayrılık zamanı

 

REAL MADRID, LIVERPOOL İDDİASI

Lionel Messi gibi Kylian Mbappe'nin de PSG'de geleceği netlik kazanmadı. 2022 yılında PSG ile sözleşme yenileyen Mbappe, 180 milyon euro imza parası almıştı. PSG ile sözleşmesi 2025 yılında sona erecek Fransız yıldız için Real Madrid ve Liverpool iddiaları gündeme gelmişti.

İspanyol basını Real Madrid'in 2022 yılında sözleşme imzalama aşamasına getirdiği Mbappe için bir kez daha şansını deneyeceğini ve oyuncunun da Madrid'e sıcak baktığını iddia etmişti.

PSG'nin Şampiyonlar Ligi'nde beklenen başarıyı bir türlü elde edememesi iki oyuncuyla yol ayrımını da beraberinde getirebilir.

 

Bayern mağlubiyeti sonrası gemileri yaktı PSGde ayrılık zamanı

 

PSG BAŞKANI KARARINI VERDİ

Bayern Münih-PSG maçının ardından PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, başta teknik direktör Galtier olmak üzere aralarında sportif direktör Luis Campos'un da olduğu isimlerle yolları ayırma kararı aldı. İspanya'dan Relevo'nun haberine göre Bayern Münih maçının ardından oldukça sinirli olduğu görülen Nasser Al-Khelaifi'nin yönetim kurulu toplantısında yolları ayırmak istediği isimleri oylamaya sunacak.

Haberin Devamı

 

Bayern mağlubiyeti sonrası gemileri yaktı PSGde ayrılık zamanı

 

LUIS CAMPOS'UN GELECEĞİ DE BELİRSİZ

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Nasser Al-Khelaifi öfkeli. Paris Saint-Germain başkanının dün gece Allianz Arena'dan oldukça sinirli ayrıldığı gözlemlendi. Başkent kulübünün Şampiyonlar Ligi eleme turlarında Bayern Münih'e yenilip elenmesinin ardından Khelaifi gözle görülür şekilde üzüldü. Yeni projeyi Kylian Mbappé etrafında şekillendirdikten ve kulübü Galtier'e emanet etmesinin ardından Şampiyonlar Ligi'nde istenen başarı elde edilemedi. Al-Khelaifi daha fazla sonuç istedi. Paris son iki transfer döneminde çok büyük yıldızları almadığı için sakin bir dönem geçirdi. PSG artık Ligue 1 şampiyonluğuna odaklanacak ama bu onları mutlu etmeyecek. Dün geceki fiyaskodan sonra, PSG'de perde arkasında çalkantılı bir süreç işleyecek. Khelaifi, oyuncularının tavırlarından hiç memnun kalmadı. Galtier'in aldığı bazı kararları da beğenmedi. Khelaifi, teknik direktörünün geleceğini tartışmak için yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelecek. Galtier'i Ligue 1 şampiyonluğu kurtaramayacak. Galtier'in yerine düşünülen isim Thomas Tuchel. Başarısız geçen transfer döneminin ardından Luis Campos'un da geleceği masaya yatırılacak."

YORUM YAZ