MENÜ

Palmeiras - Boca Juniors maç sonucu: 2-2

Brezilya ekibi Palmeiras'la, Arjantin temsilcisi Boca Juniors arasında oynanan Copa Libertadores yarı finali ikinci maçı 2-2'lik beraberlikle sonra erdi. Kendi evindeki ilk mücadeleyi 2-0 kazanan Boca Juniors, ezeli rakibi River Plate'le final müsabakalarını oynamaya hak kazandı.

Palmeiras - Boca Juniors maç sonucu: 2-2

Copa Libertadores yarı finali ilk maçında Brezilyalı rakibi Palmeiras'ı kendi evinde 2-0 mağlup eden Arjantin temsilcisi Boca Juniors, deplasmandaki mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak adını finale yazdırdı. Sarı Lacivertliler finalde, ezeli rakipleri River Plate'le karşılaşacak.

Haberin Devamı

Allianz Parque'de oynanan karşılaşmada, ev sahibi Palmeiras 10. dakikada Luan ve 60. dakikada Gustavo Gomez'in golleriyle iki kez öne geçmesine karşın; Boca Juniors'un 18. dakikada Ramon Abila ve 70. dakikada Dario Benedetto'yla attığı goller skoru 2-2'ye getirdi ve konuk ekibin finale yükselmesi için yeterli oldu.

Öte yandan karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve 76 dakika sahada kalan Galatasaray'ın eski futbolcusu Felipe Melo, ilk golün asisti yapan isimdi.

Boca Juniors tarihinde 6 kez Libertadores Şampiyonu olurken, en son 2015 yılında bu başarıyı yakalayan River Plate ise müzesine 4. kez bu kupayı götürmenin planlarını yapıyor.

Turnuva takviminde final maçları için 7 ve 28 Kasım tarhileri önceden belirlenmiş olsa da; kulüp yetkilileri, Buenos Aires kentine gerçekleştirilecek siyasi zirve nedeniyle maç günlerinin değişebileceğini ifade ettiler. İlk maç Boca'nın sahası olan La Bombonera'da, ikinci karşılaşma ise River'ın evi Monumental de Nunez'de oynanacak.

YORUM YAZ