MENÜ

Özkalfa ucuz kurtuldu

Fanatik.com.tr editörlerinden Batuhan Özdemir, Gaziantepspor - Akhisar Belediye maçını yorumladı.

Özkalfa ucuz kurtuldu

Kamil Ocak'taki kritik karşılaşmanın ilk yarısı vasatın da altında nitelendirilebilecek bir futbolla geçti. İki takımın da kadrosunda önemli eksiklerin olduğunu kabul etmek gerek ancak, kalitesiz futbolu eksiklere bağlamak yanlış olur. Taraflar oyunun genelinde hızlı hücuma çıkmak için dikine pasları tercih ederken, yapılan uzun paslar top kayıplarını beraberinde getirdi. Hatta oyun bir ara iki kalecinin karşılıklı degaj vuruşlarıyla geçti.

Oldukça kısır geçen ilk yarının en önemli anında, son haftalarda alıştığımız üzere yine hakem imzası yer aldı. Ceza sahası içinde topla buluşan Gaziantepsporlu Haris Medunjanin, rakibiyle girdiği mücadele sonucunda yerde kalırken, ilk anda ben de oyuncuya temas edilmediğini düşündüm. Ancak yakın çekim tekrarını izlediğimde Gaziantepli oyuncunun ayağına açıkça bir müdahale olduğu görülüyordu. Pozisyonun devamında topla buluşan Niasse, skoru Akhisar lehine değiştirse, bütün hafta boyunca konuşulacak yeni bir tartışma konumuz olurdu.

35. dakikada ev sahibinden Kemal Tokak'ın sakatlanması ise Sergen Yalçın'ı saha içinde bir takım değişiklikler yapmaya yöneltti. Kemal'in yerine İbrahim Akın'ı sahaya süren Yalçın, oyunun da biraz olsun hareketlenmesine ön ayak oldu. İbrahimle birlikte topu yere indirerek hücum yapan Gaziantepspor, ikinci yarı için taraftarlarına biraz umut verdi.

Haberin Devamı

İkinci 45 dakikada Gaziantepsporun baskıyı arttırmasını beklerken, önemli fırsatları yakalayan taraf konuk ekip Akhisar oldu. Binya'nın hatasında topu bir anda önünde bulan Güray Vural, topu auta gönderse de, aslında bir kaç dakika sonra gelecek golün haberini veriyordu. Sonuç olarak beklenen gol 50. dakikada Uğur Demirok'un kafasından geldi.

Gaziantepspor teknik patronu Sergen Yalçın, gol sonrasında zaman kaybetmeden Sapara'yı sahaya sürerek takımını ayakta tutmaya çalıştı. Bu takviye birkaç dakika idare etse de dakikalar geçtikçe taraftar gerilmeye, oyuncular da bu gerilimden etkilenmeye başladı. Tribünlerden "istifa" seslerinin yükselmeye başladığı sırada son kozunu oynayan Yalçın, genç Oğulcan'ı sahaya sürdü ve savunmayı üçledi. Bu hamlenin 1 dakika sonrasında sahneye, Beşiktaş'a transferiyle çok konuşulan Cenk Tosun çıktı. Cenk'in skoru eşitleyen golü, hem kendisinin hem de takım arkadaşlarının özgüveninde ciddi bir artış yarattı. Oyunun devamında ise orta sahaların etkisi azaldı ve topu alan kendisini rakip ceza sahasına yakın bir yerde buldu. Ancak önemli fırsatlara karşın, iki taraf da skoru kendi lehine çevirmeyi başaramadı.

Konu Cenk'ten açılmışken, Beşiktaş ile Gaziantespor yönetimi arasında yaşanan gerilim, golcüyü oyuncuyu çok fazla etkilemiş görünüyor. Transferin etik tarafı, at hırsızı tartışmaları derken, olan Cenk Tosun'a olmuş. Cenk'in formsuz görüntüsü de doğal olarak kırmızı - siyahlıları etkiliyor. Ellerinde sezon sonuna kadar daha etkili bir golcü olmadığına göre, Gaziantepspor'un ne yapıp edip Cenk'i hoş tutması ve alabildiği en yüksek verimi almaya çalışması gerekiyor. Bu işin başka yolu yok...

Haberin Devamı

Batuhan Özdemir / batuhanozdemir.wordpress.com

YORUM YAZ