MENÜ

Ozan Tufan'ın sakatlığı Fenerbahçe'nin planlarını değiştirdi

İzlanda ile oynanan milli maçta sol ayak bileğinden sakatlanan genç yıldızdan kötü haber geldi. Ozan’ın sahalara dönmesi en az 2 ay sürecek. Ozan’ın sakatlığında kim formayı kapacak? İşte senaryolar...

Ozan Tufan'ın sakatlığı Fenerbahçe'nin planlarını değiştirdi

Fenerbahçe’de Lens’in iyileşme sürecinin uzaması moralleri bozarken, bir şok da Ozan Tufan’dan geldi. Genç orta saha oyuncusu, Milli Takım’ın İzlanda ile oynadığı karşılaşmaya 11’de başlamıştı. Ozan, ilk yarının son dakikalarında Birkir Bjarnason’un müdahalesiyle acı içerisinde yerde kalmış, ikinci devrenin başında yerini Tolga Ciğerci’ye bırakmıştı.

Tekerlekli sandalyede

Ozan Tufan’ın yapılan kontrollerinde, sol ayak bileğindeki bağlarda yırtık olduğu tespit edildi. Uçaktan indikten sonra tekerlekli sandalyeyle havalimanından çıkan ve çok üzgün olduğu gözlenen başarılı futbolcunun en az 2 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Ozan’ın ligin ilk devresinde sahalara dönmesi çok zor görünüyor.


Ozan Tufan'dan sakatlık açıklaması


Morali alt üst

Yıldız futbolcu, Dick Advocaat yönetiminde performansını artırmış ve takımın vazgeçilmezlerinden biri olmuştu. Tam formunu yükselttiği bir dönemde yaşadığı bu ciddi sakatlık, Ozan’ın moralini alt üst etti.

Ozan’ın sakatlığında kim formayı kapacak? İşte senaryolar...

Dick Advocaat, Alper Potuk’u yedek soyundursa da hemen her maçta sonradan oyuna aldı. 25 yaşındaki oyuncu genelde orta sahada görev yaptı. Ozan’ın yokluğunda forma giymesi beklenen ilk isim Alper. Enerjik yapısı ve süratiyle ön plana çıkan başarılı futbolcunun en önemli eksiği ise istikrarlı bir performans sergileyememesi. Yine de Alper Potuk formaya en yakın isim.


Futbolcular ve eşleri


Salih’e şans doğdu

Genç oyuncu, ilk 11’de başlayıp 45 dakika sahada kaldığı Zorya maçının ardından bir daha kadroya bile giremedi. Ancak Dick Advocaat, Salih’in iyi çalıştığını ve bir kez daha şans bulacağını açıklamıştı. Ozan Tufan’ın sakatlanmasının ardından 22 yaşındaki futbolcunun beklediği fırsat ayağına geldi. Advocaat, bir kez daha Salih’i 11’e monte etmeyi deneyebilir.

Van Persie’li çift forvet

Dick Advocaat, Ozan’ın yokluğunda sistem değişikliğine gidebilir. Özellikle Kadıköy’de oynanacak görece kolay maçlarda çift forvetli bir taktik tercih edilebilir. Yavaş yavaş formunu yükselten Robin van Persie, Emenike ile birlikte hücum hattında forma şansı bulabilir. Böylece yönetimin ve taraftarın yıllardır kurduğu ‘çift forvetli Fener’ hayali hayata geçmiş olur.


İzlanda-Türkiye maçı sonrası Caps'ler






Haberin Devamı
YORUM YAZ