MENÜ

Ospina kampa yetişecek

3 sezondur şampiyonluk yarışından erken kopan Fenerbahçe’de yönetim, yeni sezon aynı senaryonun tekrarlanmaması için işi sıkı tutacak. Yönetim, transfer çalışmalarının büyük bölümünü, lig bitmeden tamamlayacak. Her mevkide rekabetin üst düzey olması sağlanacak. Bunun ilk örneği David Ospina transferi olacak. Kaptan Volkan Demirel’in bile ilk 11’deki yerine garanti gözüyle bakılmayacak.

Ospina kampa yetişecek

Ersun Yanal ile kazanılan 2013-14 şampiyonluğunun ardından Fenerbahçe için hayal kırıklıklarıyla dolu sezonlar yaşandı. Sarı- Lacivertliler, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında 2. olurken, son haftalara rakiplerinin gerisinde, şampiyonluk umutları azalmış bir şekilde girmişti. Bu sezon ise yarışa çok daha erken havlu atıldı. Yönetim benzer senaryoların yaşanmaması için bu kez kolları erkenden sıvadı.

Bu kez kampa yetişecek!

Sarı-Lacivertliler, yeni sezonun kadrosunu şimdiden kurmak için çalışmalara başladı. Hedef, transferlerin büyük bölümünü sezon bitmeden tamamlamak. Ligin bitmesinin ardından bombaları bir bir patlatmak. Bu yolda ilk adım David Ospina ile atıldı. Kolombiyalı file bekçisi ile 4 yıllık sözleşme üzerinde el sıkışıldı. Diğer bölgelere yapılacak takviyeler için de benzer şekilde kısa sürede ön anlaşmaların yapılması bekleniyor. Böylece yıllardır her teknik adam tarafından tekrarlanan, “Transferler kampa yetişsin” talebi belki de ilk kez gerçeğe dönüşecek.

Volkan kalacak ama...

Yönetimin şampiyonluk yolundaki bir diğer adımı ise her bölgede büyük bir forma rekabeti yaşanmasını sağlamak. Bunun en güzel örneği, sözleşmesi bitecek olan Volkan Demirel ile yeni kontrat imzalanacak olmasına rağmen, Ospina’nın transfer edilmesi olacak. Yıllardır deyim yerindeyse kalede alternatifsiz olan, sağlıklı durumdaysa eldivenleri giymesine kesin gözüyle bakılan kaptan Volkan Demirel’in bile yeri artık garanti olmayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ