MENÜ

Oscar Cabezas kimdir, kaç yaşında? Oscar Cabezas nereli, hangi takımlarda oynadı?

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın sürpriz bir ismi kadrosuna kattığı iddia edildi. Bonservisi elinde bulunan Kolombiyalı stoper Oscar Cabezas'in Galatasaray ile 3+1 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi. Sol ayaklı stoperin kariyerine Avrupa'da devam etmek istediği ve bu nedenle Galatasaray'ın teklifini kabul ettiği kaydedildi. Heyecanla transfer bekleyen Galatasaray taraftarı Cabezas'ın kariyerini google üzerinden araştırmaya başladı. Peki, Oscar Cabezas kimdir, kaç yaşında? Oscar Cabezas nereli, hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

Oscar Cabezas kimdir, kaç yaşında? Oscar Cabezas nereli, hangi takımlarda oynadı?

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Kadrosunda Luyindama, Emin Bayram, Marcao ve Ahmet Çalık’ı barındıran Galatasaray’ın, Kolombiyalı defans oyuncusu Oscar Cabezas ile anlaştığı iddia edildi.Sol ayağını kullanan 23 yaşındaki Kolombiyalı stoper, sözleşmesi sona eren oyuncu statüsünde bulunuyor. Sol ayağını etkili bir şekilde kullanan Cabezas'ın kısa süre içerisinde İstanbul'a geleceği ve Galatasaray ile 3+1 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Oscar Cabezas kimdir?

Oscar Eduardo Cabezas Segura, bilinen adıyla Oscar Cabezas, 22 Aralık 1996 doğumlu. Kolombiya doğumlu olan defans oyuncusu Cabezas, Patriotas takımı oyuncusudur ancak kiralık olarak Rosario Central takımında oynuyordu.

Cabezas, Club Juanito Moreno ve Atletico Paranaense'nin genç takımlarında forma giydi. Paranaense ile A takıma çıkan Cabezas, takımda forma şansı bulamadı ve 2017 yılı Ocak ayında Patriotas ile anlaşarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Futbolcu, ilk profesyonel maçına, 9 Şubat'ta Once Caldas karşısında çıktı ve takımı maçı kazandı.2017 yılında Patriotas ile 34 kez forma giydi ve 24 Ocak 2018'de Rosario Central ekibine kiralık olarak transfer edildi.

Futbolcu, 3 Şubat'ta takımıyla ilk maçına çıktı ve 7 Nisan'da Belgrano'ya karşı profesyonel kariyerinin ilk golünü attı. Ayrıca Cabezas, Arjantin'deki 2013 Güney Amerika 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda üç ödül kazanarak Kolombiya'yı U17 seviyesinde temsil etmişti.

Haberin Devamı

Ciddi bir sakatlık yaşadı

Marcao’nun satılması sonrasında Galatasaray’a transfer edileceği belirtilen ancak bir yıldan fazla futboldan uzak ve kulüpsüz kalan Oscar Cabezas’ın ciddi bir sakatlık yaşadığı ortaya çıktı.

Cabezas’ın Rosario’da oynadığı dönemde çapraz bağlarının yırtıldığı ve serbest oyuncu haline geldiği vurgulandı. Sakatlıktan kurtulan Kolombiyalı futbolcu’nın America de Cali Kulübü’nün tesislerinde çalıştığı, fizik gücünün yükseldiği ve sağlık durumunu gösteren raporları da, Galatasaray ile yapılan görüşmelerde ibraz edeceği ifade edildi.

YORUM YAZ