MENÜ

Oscar Adana'ya gidiyor!

90 yıllık geçmişi olan Oscar ödüllerine bu kez Türkiye damgasını vuracak. Ama filmleriyle değil, yemekleriyle... Davetliler için hazırlanan menüde Adana kebabı, içli köfte ve kabak tatlısı var.

Oscar Adana'ya gidiyor!

ABD’de 90 yıldır düzenlenen ve bir anlamda sinemanın Dünya Kupası olarak kabul edilen Oscar ödülleri, yarın gece bir defa daha sahiplerini bulacak. Hem de bu kez ödül törenine Türkiye damgasını vuracak. Belki şu ana kadar filmlerimizle bu gururu yaşayamadık, ancak yemeklerimiz ilk defa bu efsane organizasyonun menüsüne girmeyi başardı. Oscar’a özel yemekler hazırlayan dünyaca ünlü aşçı Wolfgang Puck, tören menüsüne Adana kebap, içli köfte ve kabak tatlısını ekledi. Konuyla ilgili olarak Barbaros Tapan’a konuşan Puck, Türk mutfağından övgüyle bahsetti:

‘Lawrence’a az soğanlı’

“İnsanlar şaşıracak çünkü Türk mutfağı burada bilinen bir mutfak değil... Şahsen en güzel kuzu etini ve balıkları Türkiye’de yedim. Her şey bir tarafa, baharatlar apayrı bir konu. Mısır Çarşısı başlı başına muhteşem bir yer. Ve 3 farklı Türk lezzetini bu sene menümüze eklemeye karar verdim. Adana kebap, içli köfte ve kabak tatlısı, bu sene Oscar menüsünde dünya yıldızlarına servis edilecek. Ben Adana kebabı domates salatalı ve soğanlı seviyorum. Fakat Jennifer Lawrence fazla soğan sevmez, o yüzden onlara servis ederken daha az soğan kullanacağım.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ