MENÜ

Oryantiring için yurtların kapısı çalınacak

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, lisanslı sporcu sayısını artırmak için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalan öğrencilere oryantiring branşını tanıtacaklarını söyledi.

Oryantiring için yurtların kapısı çalınacak

Oryantiring Federasyonunun ilk kadın başkanı Hacer Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce göreve geldiklerini hatırlatarak, 2017 yılındaki hedeflerini anlattı.

Yeni yönetim olarak iki aylık süre zarfında birçok konuda yeniden yapılanmaya gittiklerini belirten Akyüz, kurul yapılarında değişiklikler gerçekleştirildiğini vurguladı.

Akyüz, il temsilcilerine yetki ve sorumluluk vererek onları daha etkin kılmaya çalıştıklarını dile getirerek, devraldıkları bayrağı daha yukarı taşımaya çalışacaklarını ifade etti.

Eski yönetimin de önemli çalışmalar yaptığını anlatan Akyüz, ancak aktif lisanslı sporcuyla kulüp sayısının istenilen düzeyde olmadığının altını çizdi. Akyüz, oryantiring branşında faal 4 bin 743 lisanslı sporcu ve 78 kulübün bulunduğunun bilgisini vererek, "KYK’ya bağlı yurtlardaki gençlerimize kurs ve seminerlerle oryantiringi tanıtarak, lisanslı sporcu olmalarını ve kulüpleşmelerini sağlayacağız. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda oryantiringi daha etkin hale getirerek yaygınlaştırmaya çalışacağız. Yıl boyunca okullarda tanıtımlar yaparak, lisanslı sporcu ve kulüp sayılarımızda gözle görülen bir artış sağlayacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Başarılı sporculara burs

Başkan Akyüz, Türkiye’nin her ilinde varlığını ve desteğini hissettirecek bir federasyon olmayı hedeflediklerini söyledi. "Haritasız hiçbir kulüp kalmayacak." diyen Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bağlamda kulüplerimize gereken desteği vereceğiz. Federasyonun yenilenen kadrosuyla beraber başarılı sporcularımıza verilmeye başlanan aylık ve yıllık bursların da istikrarını sağlayacağız. Federasyonumuzu, dünya federasyonları içerisinde yönetimi, antrenörleri, sporcusu, kulüpleri ve icra ettiği organizasyonlarıyla adından söz edilir bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz."

Diğer federasyonlarla iş birliğine gidilecek

Akyüz, oryantiring algısının günümüzde değiştiğine dikkati çekerek, "Oryantiring günümüzde bisiklet, kano, kayak gibi farklı disiplinlerle de yapılıyor. Bu nedenle oryantiring branşının gelişimi için diğer federasyonlarla iş birliğine gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Oryantiringin olimpik bir branş olması için özellikle kayaklı ve trail oryantiringe daha fazla önem vereceklerine değinen Akyüz, yeni dönemde uluslararası yönetimlerde daha fazla söz sahibi olmak istediklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ