MENÜ

Orijinal Yoga Sistemi ile Hep Genç Kal!

Üst üste 6. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi tarafından hazırlanan “Hep Genç Kal Hiç Yaşlanma/Gençlik İksiri” videosu ile sağlıklı, fit ve genç bir bedene sahip olmak mümkün. Orijinal Yoga Sistemi’ne ait tekniklerden oluşan bu pratik video sayesinde vücudunuz olduğundan çok daha genç görünecek.

Günümüzde birçok kişi sağlıklı ve mutlu bir yaşam istiyor ve bunun yollarını arıyor. İçinde bulunduğumuz Covid-19 sürecinde bedensel olarak daha az hareket etmenin getirdiği fiziksel sorunları aşmak, oluşan gerginlik ve stresi ortadan kaldırmak için Uluslararası Yoga Federasyonu’na üye uzman antrenörler, herkesin evlerinde rahatlıkla uygulayabileceği Orijinal Yoga Sistemi tekniklerinden oluşan faydalı videolar hazırlıyor.

Haberin Devamı

Üst üste 6. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi tarafından hazırlanan “Hep Genç Kal Hiç Yaşlanma/Gençlik İksiri” videosu ile sağlıklı, fit ve genç bir bedene sahip olmak mümkün. Orijinal Yoga Sistemi’ne ait tekniklerden oluşan bu pratik video sayesinde vücudunuz olduğundan çok daha genç görünecek.

Orijinal Yoga Sistemi videolarının danışmanlığını Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yapıyor. UYF Başkanı Manaf, Orijinal Yoga Sistemi ile ilgili şu noktalara dikkat çekiyor: “Gerçek Yoga yani Orijinal Yoga Sistemi, evrensel bir spordur. Tüm sporların hem atası hem de anasıdır. Yeryüzünde mevcut olan tüm sporlar yoga temelinin üzerine oturur. Sekiz basamaklı Orijinal Yoga Sistemi’nin üçüncü basamağı Asana olarak adlandırılan duruşlardan oluşur. Asanalar, tam fiziksel ve zihinsel rahatlamaya ulaşmak için bedeni ve zihni uyumlu bir şekilde harmanlar. Orijinal Yoga Sistemi’ndeki duruşların düzenli uygulanması fizyolojik sistemi tümüyle gençleştirir. Duruşlar sağlık, güzellik, güç, dayanıklılık, hafiflik, aydınlık, sinirsel dinginlik ve mutluluk verir. Omurga esnekliğini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli uygulama mükemmellik getirir. Orijinal Yoga Sistemi’nde yer alan duruşlar aşama aşama, belirli bir sırada ve uzman eşliğinde uygulandığında beden ve ruh sağlığına çok önemli yararlar sağlar. Etkili olmalarının en büyük sebebi, doğru nefes ve konsantrasyon eşliğinde uygulanmalarıdır.”

Haberin Devamı

UYF Başkanı Akif Manaf, “Hep Genç Kal Hiç Yaşlanma/Gençlik İksiri” videosundaki tekniklerin faydalarını ise şu şekilde anlattı: “Bu videoda yer alan Orijinal Yoga Sistemi teknikleri sayesinde beden yenilenmekte, canlanmakta ve gençleşmektedir. Birey kendisini mutlu ve dinamik hissetmektedir. Ayrıca bedensel koordinasyon, özgüven, denge ve metanet artmaktadır. Omurga esneklik kazanmakta, omurlar ve omurga sinirleri canlanmaktadır. Kamburluk ve omuz düşüklüğü düzelmektedir. Kan dolaşımı hızlanmakta ve sinir sistemi dengelenmektedir. Videoda uygulanan baş üstü teknik ile bacaklarda ve karın bölgesinde kan akımının ters yönde akması doku yenilenmesine yardım etmektedir. Endişe, korku, kaygı, stres ve gerilim giderilmektedir.”

Haberin Devamı

Üst üste 6. kez Dünya Yoga Şampiyonu olan Merve Tanrıverdi, videonun her gün uygulanabileceğini belirterek, duruşları uygularken bedeni aşırı zorlamadan çalışılmasının önemine dikkat çekti. Tanrıverdi “Bu video gerçek bir gençlik iksiri. Genç kalmak isteyen herkes mutlaka uygulamalı” diyerek herkesi Orijinal Yoga Sistemi’nin bütünsel sağlık üzerindeki etkili tekniklerini uygulamaya davet etti.

YORUM YAZ