MENÜ

Önümüzdeki sene yeni bir Xbox One modeli gelebilir

Yenil konsollar oyun dünyasının kapısını çaldı çalacak. Sony ve Microsoft, şu an harıl harıl çalışıyorlar. Ancak görünen o ki, yazılım devi henüz mevcut nesli konsol anlamında bitirmeye pek niyetli değilmiş gibi görünüyor. Bunun nedeni ise, Thurrott tarafından yayınlanan raporun hem yeni bir Xbox One modeli, hem de revize edilmiş bir Xbox One S modeli üzerinde çalışıldığını iddia ediyor olması.

Önümüzdeki sene yeni bir Xbox One modeli gelebilir

E3 2018 fuarında sunum gerçekleştiren ilk büyük isim Microsoft olmuştu. Bu sunumun son bölümünde ise Phil Spencer, yeni nesil Xbox konsolu için çalışmaların başladığını imalı bir şekilde duyurmuştu. Bu duyurunun sonrasında ise teknoloji sitesi Thurrott, yeni nesil Xbox konsolunun Scarlett kod adıyla geliştirildiğini iddia ettiği bir rapor yayınlamıştı. Şimdilik Microsoft cephesinde herhangi bir geri dönüş sağlanmış değil. Gerçi bunun için de oldukça erken olduğunu söyleyebiliriz. Bu rapordan sonra, bugün ise Thurrott, yeni bir rapor yayınlayarak, önümüzdeki sene içerisinde (muhtemelen İlkbahar mevsiminde) Microsoft cephesinin yeni bir Xbox modeli ile karşımıza çıkabileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Thurrott tarafından yayınlanan raporların büyük ölçüde doğru çıktığını düşünecek olursak, bu yenisini de dikkate almakta fayda var. Raporda yer alan bilgiye bakılırsa, bu yeni modelin Scarlett kod adıyla geliştirilen sıradaki Xbox konsolu ile herhangi bir bağlantısı olmayacak. Daha çok yeni bir Xbox One modeli olacağı söyleniyor. Şimdilik tek farkı ise, cihazda herhangi bir disk okuyucusunun bulunmayacak olmasıymış. Microsoft tarafından yeni model ile hedeflenen ise daha ucuz bir model ortaya koymak olacakmış. Buna bağlı olarak da yeni modelin $100 daha ucuz olacağı söyleniyor.

Bahsi geçen yeni modele ek olarak, Microsoft, yine raporda yer alan bir diğer bilgiye göre revizyondan geçirilmiş olan yeni bir Xbox One S modeli üzerinde de çalışıyormuş. Bu yılın sonlarına doğru satışa sunulacağı söylenen yeni Xbox One S modeli için sadece fiyat etiketini düşürmeye yönelik bir yolun izleneceği iddia ediliyor, ama buna rağmen bir disk okuyucusu olacakmış. Bir diğer deyişle, her şeye rağmen yine de kutulu oyunları tercih ediyorsanız, bu model sizin için tercih edilebilir olabilir. Gerçi Microsoft bu iddiayı da şimdilik ne teyit etmiş ne de yalanladı.

Haberin Devamı

Son olarak, Microsoft cephesinin şu anda Disc-to-Digital (Diskten Dijitale) adı verilen yeni bir program üzerinde de çalıştığı iddia ediliyor. Açıkçası bu programın ülkemizde de uygulanır mı bilmiyoruz, ama raporda yer alan bilgiye göre program, kutulu oyunlarınızı, başta Microsoft Store olmak üzere bu programa dahil olan perakendecilere götürerek dijital versiyonları ile takas edebilmenizin mümkün olacağı şekilde bir işleyiş gösterecek. Haliyle de, disk okuyucusu olan Xbox One modelini tercih etmeniz durumunda, halihazırdaki oyun arşivinizi bu şekilde yeni modele aktarmanız mümkün olacak. (Turunculevye)

YORUM YAZ