MENÜ

Oğulcan Çağlayan gerçekleri! TFF'nin hatası sonrası...

Çaykur Rizespor'un Oğulcan Cağlayan'ın 1 yıllık opsiyonunu uzatmasının ardından TFF'nin hatalı bir kararın altına imza attığı ortaya çıktı. Oğulcan Cağlayan ve avukatları, TFF'ye 1 yıllık opsiyonun iptal edilmesi için başvurdu. TFF ise 1 yıllık opsiyonun iptal edilmesi yerine Oğulcan Cağlayan'ın lisansını iptal etti. Oğulcan Cağlayan bu kararın ardından istemesine rağmen lisansı iptal olduğu için Çaykur Rizespor'da geçen sezon kalan 6 karşılaşmada forma giyemedi. TFF'nin kararıyla bu 6 maçta forma giymeyen oyuncuya UÇK'dan 6 maç ceza verilmesi büyük hata olarak yorumlandı.

Oğulcan Çağlayan gerçekleri! TFF'nin hatası sonrası...

Çaykur Rizespor geçen sezon sonunda Oğulcan Cağlayan'ın rızasını almadan sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonu uzatmıştı. Oğulcan Cağlayan ise TFF'ye başvurarak rızası olmadığını ve 1 yıllık opsiyonun iptal edilerek sözleşmesinin bu doğrultuda revize edilmesini istedi. Ancak TFF sezon bitmeden sözleşmeyi revize etmek yerine fesih işlemini gerçekleştirdi ve oyuncunun linsansını iptal etti. Çaykur Rizespor'da kalan 6 maçı oynamayı bekleyen Oğulcan ise TFF'nin lisans iptalinin ardından bu maçlarda oynayamadı.

Haberin Devamı

Kalan maçlara çıkmamasına TFF karar verdi!

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) ise Çaykur Rizespor'un başvurusu sonrası takımıyla 6 maça çıkmayan Oğulcan Cağlayan'a 1.2 milyon Euro ve 6 maç ceza verdi. Oğulcan Cağlayan'a 6 maç ceza verilmesinin sebebi bu karşılaşmalarda forma giymemesi gösterildi ancak bu kararın altında TFF'nin kararının yer alması ise dikkat çekti. Oğulcan Çağlayan'ın avukatları TFF'nin lisans iptal kararı sonrası, oyuncunun, bu maçlara çıkamadığını belirtip 6 maçlık cezaya itiraz etti ancak Tahkim Kurulu bu cezayı sadece 3 maça indirdi.

OĞULCAN 1 YILLIK OPSİYONUN İPTALİ İÇİN 24 HAZİRAN'DA TFF'YE BAŞVURDU...

Oğulcan Çağlayan gerçekleri TFFnin hatası sonrası...

Oğulcan 6 maçı oynamak istedi!

Oğulcan Cağlayan'ın avukatları 24 Haziran'da TFF'ye 1 yıllık opsiyonun iptali için başvurdu. 26 Haziran'a kadar idmanlara çıkan Oğulcan Cağlayan 28 Haziran'daki Denizlispor maçına çıkmayı beklerken TFF'nin lisans iptal kararı sonrası bu karşılaşmada yer alamadı. Avukatlar 2019-2020 sezonunu sonuna kadar oyuncu maçlara çıkmak istiyor karar bu doğrultu da düzeltilsin talebinde bulundu ancak transfer tescil dönemi olmadığı için tekrar Oğulcan'ın lisansı çıkartılamadı.

Haberin Devamı

OĞULCAN CAĞLAYAN'IN 26 HAZİRAN'DA RİZESPOR İDMANINDA YER ALDIĞI GÖRÜNTÜLER KULÜBÜN INSTAGRAM HESABINDA BULUNUYOR

Oğulcan Çağlayan gerçekleri TFFnin hatası sonrası...

Yusuf Günay'da TFF'nin hata yaptığını açıkladı!

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay dün yapılan sponsorluk anlaşmasında bu konuya değindi ve TFF'nin hata yaptığını duyurdu. Günay "Oğulcan, TFF'ye başvuruyor. Sözleşmenin uzatılması konusunda rızam yok diye bildiriyor. TFF de, opsiyonlu sözleşmeyi değil de tüm sözleşmeyi iptal ediyor. TFF'nin yaptığı bu hatayı, Oğulcan çekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

1.2 Milyon Euro'luk ceza ne olacak?

Haberin Devamı

Oğulcan Çağlayan Serdar Kesimal - Fenerbahçe davasında olduğu gibi Bölge Adliye Mahkemesi'ne dava açarak 1.2 milyon Euro'luk cezanın iptal edilmesini isteyecek. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi'nden de olumsuz karar çıkması durumunda bu kez avukatlar konuyu Yargıtay'a taşıyacak...

Yakup Çınar - Fanatik Özel

YORUM YAZ