MENÜ

Ne dediler?

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ın 2-0 kazandığı Sivasspor maçıyla ilgili spor yazarlarının görüşleri...

Ne dediler?

Oğuz Dizer (Fanatik)
Futbolcuların birkaçı hariç akıllarının başka yerde olduğunu hissettiğim bir 90 dakika izledim. Aslında Sivasspor daha sezon başlamadan, futbol aklını emanete vermişti de, Galatasaray öyle değildi. Onlar son 4-5 haftadır böyle. Gönülden mücadele edenler de, gönülsüzler de var Sarı-Kırmızılılar’da. Herkesi aynı performansa taşımak teknik kadro kadar, yönetim kurulunun da işidir. Şemsiye olmadık yerde açılmışsa, hasarsız kapatmak da dünyanın en zor operasyonlarından biridir.

Mehmet Demirkol (Milliyet)
Galatasaray’ın savunması hariç her bölgesinde ufak ufak da olsa ilerleme devam ediyor. Ancak oyunun merkezinde bir duraklama var. Sarp, Topal, Ayhan, Linderoth, Barış vs. Orta alanı iki yönlü oynaması gereken oyuncuların oyunu kurmada belli bir hızın üzerine çıkamayışının hem savunma hem de hücum anlamındaki sorunun kaynağı olduğunu söylebiliriz. Belki bu hücumdakilerin yardımda eksik kalışlarındaki tedirginlikten. Bilemiyorum. Ama Rijkaard’ın çözmesi gereken asıl sorun bu.

Sergen Yalçın (Vatan)
Rijkaard’ı çok eleştirdik ama dünkü hamleleri çok doğruydu. Tek hatası son haftalarda ruhen ve bedenen hiç oyunda olmayan Arda’yı dinlendirmemesiydi. Psikolojik açıdan da kötü durumda Arda. Vücut dili öyle söylüyor bana. Tüm takımda olduğu gibi onda da Fenerbahçe derbisinin etkileri devam ediyor... Ancak sen kaptansın, bir an önce bu ruh halinden çıkıp takım arkadaşlarının kafalarını da rahatlatman gerekir. Bunun için dinlenmesi hem Galatasaray hem Arda’nın yararına...

Hakan Ünsal (Star)

Rijkaard’a sormak lazım. Barış gibi hırslı, mücadeleci ve tempo yükselten bir oyuncunun oynaması için Elano’nun kırmızı mı görmesi lazım? Ya da Kewell gibi akıllı ve kaliteli bir oyuncunun Fener derbisinde oynayabilmesi için daha pahalı ya da Brezilyalı mı olması gerek? Rijkaard’ın elinde geniş kadro var ama kullandığı ve rotasyon yaptığı oyuncular hep aynı. Bazen hocaların doğruyu bulması için dışarıdan bir elin müdahalesi gerekiyor. Yalnız bu el yöneticilerinki olmasın.

Bahri Havadır (Akşam)
Nonda oyundan alınırken Elano, Keita gibi maliyeti 20 milyon euroyu bulan, iki kırmızı kart cezalısı yıldız, tribünden onu izliyordu. Sahi 20 milyon euro ödemeyi yap! İki yıldız, sinema seyreder gibi maç seyretsin! Bir de Keita’nın şapkası, siyah gözlüğü, o sempatik halleri ve hiçbir şey yokmuş gibi sağa sola, gülücükler atması düşündürücüydü. Ama Kewell gibi bir profesyonelin, sahanın her yerinde olması, tüm oyun zekasıyla Galatasaray’a katkı yapmasını yürekten alkışlıyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ