MENÜ

Fransa'da Mostafa Mohamed fırtınası! Tarihe geçti

Sezon başında Galatasaray'dan kiralık olarak forma giydiği Nantes'a kalıcı olarak bonservisiyle transfer olan Mostafa Mohamed, Fransa Ligue 1'de gösterdiği performansla kulüp tarihine geçti. İşte detaylar...

Fransa'da Mostafa Mohamed fırtınası! Tarihe geçti

Şubat 2021'de dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in isteğiyle Mısır'ın Zamalek ekibinden 1.66 milyon Euro'ya devre arasında transfer edilen Mostafa Mohamed gösterdiği performansla büyük beğeni toplamıştı.

Haberin Devamı

KADIKÖY'DE GALİBİYETİ GETİRMİŞTİ

Sarı - kırmızılı formayla Süper Lig'de sahaya çıktığı 16 karşılaşmada sekiz kez gol sevinci yaşayan yıldız oyuncu, deplasmanda oynanan Fenerbahçe maçında takımının tek golünü atarak Galatasaray'ın zorlu deplasmandan üç puanla dönmesinde büyük rol oynamıştı.

Fransada Mostafa Mohamed fırtınası Tarihe geçti

2021/2022 sezonunda tüm kulvarlarda 41 maça çıkan Mostafa Mohamed, sekiz kez gol atarken beş kez de asist yaptı. Mısırlı oyuncu 2022/2023 sezonunda ise Fransa Ligue 1 ekibi Nantes'a kiralandı.

TAKIMINI LİGDE TUTTU

Fransa Ligue 1'de geçen sezon ligde kalma mücadelesi veren Nantes'ın en çok dikkat çeken ismi Mostafa Mohamed oldu. Yıldız oyuncu 11 gol ve beş asistlik performansla takımının bir alt lige düşmesine engel oldu. Fransız ekibi ertesi sezon 5.75 milyon Euro karşılığında oyuncuyu renklerine kalıcı olarak bağladı.

Haberin Devamı

BU SEZON KULÜP TARİHİNE GEÇTİ

2023/2024 sezonuna Fransız teknik adam Pierre Aristouy yönetiminde giren Nantes'ta Mostafa Mohamed geride kalan altı haftada muhteşem bir performans gösterdi.

Fransada Mostafa Mohamed fırtınası Tarihe geçti

Mısırlı golcü oynanan altı maçta attığı beş golle Nantes'ın Ligue 1 tarihinde ilk altı maçta beş gol atan ilk oyuncusu oldu.

MBAPPE İLE YARIŞIYOR

Fransa Ligue 1'de gol krallığı yarışında da iddialı duruma gelen 25 yaşındaki oyuncu Paris Saint-Germain'in süperstarı Kylian Mbappe ile çekişiyor.

Gol krallığı yarışında beş maçta yedi gol atan Mbappe zirvede yer alırken, onu Mostafa Mohamed takip ediyor. Üçünvü sırayı ise Monaco'dan Wissam Ben Yedder ve Le Havre'den Nabil Alioui takip ediyor.

Nantes ligdeki yedinci maçını 1 Ekim günü deplasmanda Rennes ile oynayacak.

Fransada Mostafa Mohamed fırtınası Tarihe geçti

YORUM YAZ