MENÜ

Naim'in mezarı açıldı

Geçen yıl hayatını kaybeden efsane milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun mezarı, kızı olduğunu iddia eden Japon Sekai Mori’nin babalık davası gereğince DNA örneği almak üzere dün açıldı. Yaklaşık 2 saat süren mezar açma işlemi sonrası, naaştan diş ile uyluk ve kaval kemiğinden alınan DNA örneği Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Naim'in mezarı açıldı

Dünya ve olimpiyat şampiyonu, efsane milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun 2017’deki vefatı sonrası, yıllarca arama girişiminde bulunduğu kayıp kızı yeniden gündeme gelmişti. Ve bu süreçte, 1988 Seul Olimpiyatları sırasında tanıştığı Japon gazeteci Kyoko Mori’nin dünyaya getirdiği öne sürülen Sekai Mori ortaya çıkmış ve yasal mirasçı olarak ‘babalık davası’ açmıştı. Naim Süleymanoğlu’nun hastanede yattığı dönemde bıraktığı DNA örneği yetersiz görüldüğü için de dünyanın ‘Cep Herkülü’ olarak tanıdığı rekortmen milli haltercinin mezarı mahkeme kararıyla dün açıldı.

Mezara siyah branda çekildi

Süleymanoğlu’nun Edirnekapı Mezarlığı’nda bulunan kabrinin çevresi, güvenlik şeridiyle çevrildi. Mezarın çevresine olay yeri inceleme ekipleri tarafından siyah branda çekildi. Büyükçekmece 4. Aile Mahkemesi Hakimi Emine Selda Öcal’ın mezar başına gelmesiyle kabir açma işlemi saat 11.30’da başlayıp, saat 13.15’de sona erdi. Açma işlemin sırasında Sekai Mori’yi avukatları Hülya Aksakal ve Keiko Torigoe temsil ederken Esin ve Sezin Süleymanoğlu’nu da Av.Aziz Demir temsil etti. Naim Süleymanoğlu’nun naaşından alınan diş ile uyluk ve kaval kemiği örnekleri, uzman eşliğinde Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ