MENÜ

N95 maske nedir, ne işe yarar? N95 maskesini kimler kullanmalı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması. Corona virüsü Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla bugün toplandı. Kritik zirvenin ardından açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, N95 maskesinin sadece sağlık personelleri tarafından kullanılması gerektiğini açıkladı. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından, N95 nedir, ne işe yarar? N95 maskesini kimler kullanmalı? soruları yanıt aramaya başladı. Detaylar haberimizde...

N95 maske nedir, ne işe yarar? N95 maskesini kimler kullanmalı?

Son dakika haberi... Corona virüsü Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla dün toplandı. Toplantının ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Corona virüsü önlemlerini kendi imkanlarıyla almaya çalışan vatandaşların N95 maskesine akın etmesi hakkında konuşan Fahrettin Koca, "Ben her türlü imkanı zorlayacağımı biliyorum. Ama şunu da vurgulamak istiyorum, N95’i herkes kullanmamalı. Aslında N95, siz hastaysanız, temas ettiğiniz hastayı koruyan bir maske de değil." ifadelerini kullandı.

N95 maske nedir, ne işe yarar N95 maskesini kimler kullanmalı

N95 tipi maske nedir?

Cerrahi maskelerde dahi bu korunma rakamı yüzde 70'e kadar yükseliyor. Sağlık çalışanlarının kullandıkları N95 maskeler var onlar öneriliyor. N95 maskeler, Bakteri, virüs, toz, sis ve duman gibi kirleticileri filtreleme konusunda sıradan maskelere göre daha yüksek performans gösteriyor. Çeşitli iş güvenliği ekipmanları satan yerlerde ve medikallerde bulunabiliyor. Birçok N95 maskesi yüksek filtrasyon verimliliği ve kolay nefes alıp vermeyi kolaylaştıran düşük hava direncine sahip.

Haberin Devamı

N95 maske fiyatı ne kadar?

N95 maske fiyatları popüler alışveriş sitelerinde modellerine göre değişiklik gösteriyor. Kimi alışveriş sitelerinde fiyatlar 30 liradan başlıyor. Maskenin modeline ve özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Fiyatların 350 liraya kadar çıktığı göze çarpıyor.

YORUM YAZ