MENÜ

Mucizenin adı

Sezon başında kimsenin şans vermediği, hatta Play-Off adayları içinde bile göstermediği Mersin Samsun'dan sonra Süper Lig'e çıkan 2. takım oldu

Mucizenin adı

Samsunspor’un Süper Lig’e vedasının üzerinden çok geçmemişti. Tabi bunu söylerken her sezonun Kırmızı-Beyazlılar için çok yavaş işlediğinin de farkındayım. Ancak konuyu getireceğim nokta Mersin İdman Yurdu olduğu için bu girişi yaptım. Zira bu camianın hasreti neredeyse 30 yılı buldu. Öyle çok özlemişlerdi ki, bunu Boluspor maçındaki atmosferde görmek mümkündü. Stat tamamen doluydu, ama dışarıda da bir o kadar Mersin’li vardı. Heyecanları, maç sonundaki mutlulukları görülmeye değerdi. Samsunspor’un ardından bir başka büyük kent takımının da bileti alması Süper Lig adına sevindirici. Çünkü zor ve gerçek manada deplasman sayısı arttı diye düşünüyorum. Tüm Mersin camiasını kutluyor, bu başarının hayırlara vesile olmasını diliyor ve maçlara geçiyorum.

Haberin Devamı

Gaziantep B.B.-Samsunspor

Ligi garantileyen takımların büründüğü rehavet Samsun’u da etkiledi. Kadroda önemli bir eksik-rotasyon olmamasına rağmen hala Süper Lig’i kutlar bir havada olunca Kırmızı-Beyazlılar, Belediye cezayı kesti. İlk yarıda 3-0’lık net skor Antep temsilcisini Play-Off takımı yaptı.

Mersin İ.Y.-Boluspor

Mersin İdmanyurdu, zor maçı oyun içindeki performansıyla kolaya çevirdi. Bakmayın siz, kazanıp çıkma avantajına. Kolay değil o atmosferde sahada mücadele etmek, yılların özleminin sorumluluğunu taşımak, üstelik Boluspor gibi önemli bir rakip karşısında 3 puana şartlanmak hafife alınamaz. Ancak Nurullah Sağlam’ın deneyimli takımı sadece teknik-taktik anlamda değil, psikolojik olarak da büyük bir sınav verip zafer kazandılar. İki gol, net bir skor ve oyunda da bariz üstünlük. En azından 1 puana gelen Bolu cephesinde ise yara ağır oldu. İlk 6’nın dışında kaldılar, işi son haftaya bıraktı.

Haberin Devamı

Orduspor-Karşıyaka

Üst üste 5 beraberliğin sonrasında Diyarbakır ve Karşıyaka galibiyetleri Ordu’ya ilaç gibi geldi. İlk 6’ya kapak attılar, Denizlispor deplasmanına çok umutlu çıkacaklar. Orduspor’un tek handikapı skor üretme sıkıntısı. Diyarbakır maçını bir yana koyarsak gol yollarında zorlanıyorlar. Bu hafta da rakipleri iddiasız, ama skorer Denizlispor... Bol gol çıkacağı kesin.

Ç.Rizespor-T.Linyitspor

Çaykur Rizespor için varolma mücadelesiydi. İç sahanın en önemli takımı olan Karadeniz temsilcisi, bu avantajını Tavşanlı Linyitspor maçında da kullandı. Skor avantajına çabuk kavuşan Yeşil-Mavililer, deneyimsiz rakibini adeta çaresiz bıraktı. Tavşanlı cephesinde de gözler Akhisar’a döndü. İlginç bir 90 dakika olacak. Bu sezon Bank Asya’ya çıkan iki takımdan biri Play-Off, diğeri kümede kalmak için kozlarını paylaşacak.

K.Erciyesspor-Denizlispor

Ligin iki istikrarsız ekibinin mücadelesinden yine maç öncesindeki tabloya oranla ‘sürpriz’ çıktı. Büyük yatırımlar yapıp iyi bir kadro kuran ve fırsat ayağına gelen Erciyes, iddiasız Denizlispor’u geçemedi. Bu maçın telafisi zor. Çünkü artık kendi göbeklerini kesme şansını ellerinin tersiyle ittiler, rakiplerinin alacağı sonuçlara gebe hale geldiler. Ayrıca final maçında Giresun gibi zor bir deplasmana çıkacaklarını da hatırlatmak lazım. Denizlispor ise giderayak en büyük darbelerden birini Erciyes’e indirdi, ama prestij dışında bir kazanımı olmadı.

Haberin Devamı

Kartal-Giresunspor

Ligin dibini ilgilendiren İstanbul maçlarından biri de Kartal-Giresun arasındaydı. İkinci yarının başındaki çıkışı kısa süren ev sahibi ekip, iddiasız ve rahat rakibini tıpkı aynı mücadeleyi veren Güngören gibi tek golle devirdi. Ancak onlar Güngören’e oranla daha zor bir sınava çıkacaklar. Çünkü Karşıyaka gibi rahat bir rakiple değil, Bolu gibi ilk 6 kovalayan bir ekiple mücadele edecekler.

Akhisar Bld.-Adana

Doğrusunu söylemek gerekirse son anlara kadar maç tahminlere paralel bir şekilde seyretti. Ancak dengeyi Akhisar Belediyespor bozdu. Bank Asya 1.Lig’e bu sezon çıkan ve sıkıntılar yaşayan ev sahibi ekip, son anlarda kaderini belirleyen bir gol buldu. Üstelik golün, oyuna 80’den sonra giren Emre Okur’dan gelmesi daha da anlamlıydı. Sonuçta kümede tutunma hesapları yine Tavşanlı maçına kaldı, umutları da özgüvenleri de arttı.

Haberin Devamı

Güngören Bld.-Diyarbakır

‘Kurtuluş’ peşindeki Güngören Belediye, veda turlarındaki Diyarbakır önünde birçok rakibinin aksine zor kazandı. Bunda stresin ve kulakların sürekli rakiplerin sonuçlarına gitmesinin payı vardı. Ancak yine de altın değerinde bir galibiyet aldılar.x

Tunç Kayacı

YORUM YAZ