MENÜ

Modern pentatlonda olimpiyat startı

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu yönetimi, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılacak sporcuların seçileceği kadroyu belirledi.

Modern pentatlonda olimpiyat startı

Federasyon yönetimi aldığı kararla 19–20 Ocak tarihlerinde Ankara’da yapılan yarışmalar sonucunda, aralarından olimpiyatlara katılacak sporcuların belirleneceği kadroyu netleştirdi.

Haberin Devamı


Yönetimin aldığı kararla TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nden İpek Akşin, Nuran Bayrakçı ve Ünal Barış Kançoğlu, Malatya Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nden Umut Furkan Aknar ve Hayrettin Kıvanç, Ankara Yüzme Kulübü’nden İlke Özyüksel ve Çığ Aladağ, Bursa Yüzme Kulübü’nden Kutsal Batuhan Şanlı, Ankara Altınkulaçlar Yüzme ve Pentatlon Spor Kulübü’nden Sıdal Aslan, olimpiyatlara kadar izlenecek ve performansları değerlendirilecek.


Federasyon yönetimi ayrıca, belirlenen sporcularla uluslararası tecrübelerinin artması ve hedef yarışlara hazırlanması amacıyla İspanya’nın Sant Boi kentinde bugün başlayan 19. International Sant Boi Turnuvasına katılma kararı da aldı.
Federasyon Başkanı Yaşar Akşin, AA Muhabirine olimpiyatlarda başarılı olabilmek için şimdiden çalışmalara başladıklarını ve yönetim olarak böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı


Yönetim Kurulu’nun kararı doğrultusunda belirlenen kadronun içinden 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcuların seçileceğini belirten Yaşar Akşin, şöyle devam etti:
"Sporcularımızı böyle önemli organizasyonlarda yarıştırarak tecrübelerini artırmayı hedefliyoruz. Şampiyonalarda başarılı olan sporcularımızdan olimpiyatlarda da madalya umuyoruz. Başarı tecrübeyle doğru orantılı. Sporcularımız tecrübe kazanmalı ve yarışacakları sporcuları tanımalı. Onları olimpiyatlara kadar izleyeceğiz ve performanslarını değerlendireceğiz."


Sporcuların 26 Nisan’da Saint Boi’ye gittiğini, 29 Nisan’da da döneceklerini kaydeden Akşin, turnuvaya "Yıldız A" ve "Yıldız B" kategorilerinde 14 ülkeden 141, diğer kategorilerle birlikte ise 300 sporcunun katıldığı bilgisini verdi. Saint Boi Turnuvası’nda 2011 ve 2012’de İpek Akşin’in "Yıldız B" kategorisinde altın madalya, İlke Özyüksel’in ise 2012’de bronz madalya aldığını hatırlatan Yaşar Akşin, "Bu yarış, 2013 yılının ilk yurt dışı organizasyonu. Avrupa şampiyonaları öncesinde sporcularımızın performanslarını değerlendireceğiz. Olimpiyatlara kadar bu değerlendirmelere devam edeceğiz. Bu yılın ilk organizasyonundan madalyalarla döneceğimize inanıyoruz" diyerek, sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ