MENÜ

Mersin'den yıldızlar geçti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından milli takımların altyapısını oluşturmak için organize edilen "Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Eleme Müsabakaları Mersin'de yapıldı.

Mersin'den yıldızlar geçti

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Olimpik Yüzme Havuzu’nda 21-23 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Eleme Müsabakaları’na 7 ilden 70’i kız, 70’i erkek 140 sporcu katıldı.

İlk gün gerçekleştirilen açılış seremonisinin ardından eleme turları ve final müsabakalarının yapıldığı organizasyona iller takım olarak katıldı. Mersin, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Karaman, Antalya ve Isparta illerinin takım olarak kıyasıya mücadele ettiği müsabakalarda, Antalya birinci, Adana ikinci, Mersin ise üçüncü oldu.
Müsabakaları Kahramanmaraş 4., Isparta 5., Karaman 6., Hatay da 7. sırada tamamladı. Bu sonuçların ardından dereceye giren ilk 6 takım 14-15-16 Mart 2014 tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek yarı final grup elemelerine katılmaya hak kazandılar.

Müsabakalarla ilgili açıklama yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salman Malkoç, böyle bir organizasyona Mersin olarak ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, sporculara hitaben yaptığı konuşmada, "İçinizden çok iyi yıldızlar çıkacak ve bayrağımızı tüm turnuvalarda dalgalandıracak. Türkiye olarak yüzmede büyük yol kat ettik. Bu kat ettiğimiz yolun devamını da sizin içinizden seçilecek yıldızlar belirleyecek. Tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ