MENÜ

"Merkel'i bize verin"

EURO 2012'de emin adımlarla ilerleyen ve İspanya'ya yönelik 'anlaşmalı maç' endişesi boşa çıkan İtalya, Euro bölgesinin içinde bulunduğu mevcut ekonomik durumu, mizahi bir dille turnuvaya adapte etti.

"Merkel'i bize verin"

Finalde Almanya ile karşılaşma hayali kuran ülkenin günlük gazetelerinden Libero, "Merkel'i bize verin" başlığını, Almanya bayrağına sarılı topların önünde duran, kaderini bekleyen Merkel karikatürüyle kombine etti.

İrlanda Cumhuriyeti'ne karşı 2-0'lık galibiyet elde ederek, bulunduğu C grubundan çeyrek finale yükselen İtalya, merakla bir sonraki rakibini bekliyor. Ülke basını, hem İrlanda galibiyetini hem de bu bekleyişi, ekonomik krizi alet ederek, mizah malzemesi yapmaktan geri durmadı.

MONTİ, MİLLİ TAKIMI ÖRNEK ALSIN
Libero gazetesi, "Merkel'i bize verin" başlığının altına, "İtalya, Avrupa Şampiyonası'nda tur atladı. Şimdi sonuna kadar gidebilir ve Almanlarla mücadele edebilir. Aynı şeyi Monti (İtalya Başbakanı) de yapmalıydı. Yunanistan seçimleri bile piyasaları memnun etmedi: borsa düştü, spread arttı. Şimdi Angela Merkel, en sevdiği oyuna dönebilir: İtalyan sekmesi" sözlerini ekledi.

EURO 2012'de emin adımlarla ilerleyen ve İspanya'ya yönelik 'anlaşmalı maç' endişesi boşa çıkan İtalya, Euro bölgesinin içinde bulunduğu mevcut ekonomik durumu, mizahi bir dille turnuvaya adapte etti. Finalde Almanya ile karşılaşma hayali kuran ülkenin günlük gazetelerinden Libero, "Merkel'i bize verin" başlığını, Almanya bayrağına sarılı topların önünde duran, kaderini bekleyen Merkel karikatürüyle kombine etti.

Gazete bunun devamında, "Şimdi Almanları yenmeyi hayal ediyoruz, önce sahada sonra da siyasi arenada. Monti, milli takımdan çok şey öğrenebilir" yorumuna yer verdi. Birinci sayfada geniş görülen haberin karikatüründe, 71 sırt numaralı, siyah-beyaz tişörtlü Merkel, Almanya bayrağına sarılı topların önünde tedirgin bakışlarıyla dizayn edildi.

İSPANYA BİZİ EURO"DAN ATABİLİRDİ
Il Giornale gazetesi ise, "İtalya, Euro'da kaldı" başlığıyla, Cassano ve Balotelli'nin Başbakan Monti'den daha iyi olduğunu ifade ederek, "Spread'in (paritelerin alış ve satış fiyatları arasındaki fark) pençesindeki ülkelerin intikamı" yorumu yaptı. "Hesaplara rağmen top, spread'e rağmen futbol. Monti, bize öldüresiye vergileri empoze ederken, milli takım bize zevk verdi" diye ekonomik vurgulamalara devam eden gazete, "Anlaşmalı maçları hayal ederken Avrupa'da ilerliyoruz: İspanya bize yeniden kazık atabilirdi. Çünkü onu kurtarmak için milyarlarca Euro vermek zorundayız ve buna rağmen bizi Euro'dan atabilirdi. Bu sefer biz kazandık" ifadelerini kullandı.

Aslında ağlanacak hallerine güldüklerinin altını çizen gazete, "Merkel'e, kemer sıkmaya, piyasalara, spekülatörlere, kamu borçlarına ve her şeye rağmen mutlu olalım. Futbol, kurtuluşumuz için adeta bir filika. Aslında gülecek hiçbir şey yok" denilerek, artan vergilere değindi.

SPREAD TURNUVASI

Bir başka günlük gazete olan İl Tempo da, birçok Avrupa ülkesinde problem haline gelen spread artışlarına atıfta bulunarak, "İtalya var. Yunanistan haydi" başlığı ve "Avrupa, spread turnuvası haline geldi. Almanya, Helenlere karşı" sözleriyle, ekonomik krizin en çok vurduğu ülkelerden biri olan Yunanistan'a çeyrek final için destek çıktı.

ESMA ÇAKIR - ROMA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ