MENÜ

McAfee: Bitcoin'in yaratıcısı hâlâ hayatta

Ünlü siber güvenlik uzmanı John McAfee, Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliğini bildiğini ve açıklamak niyetinde olduğunu söyledi.

McAfee: Bitcoin'in yaratıcısı hâlâ hayatta

Ünlü siber güvenlik uzmanı John McAfee, Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliğini bildiğini ve kendisini açığa çıkarmadıkça bunu açıklamak niyetinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

McAfee, dün kişisel Twitter hesabından paylaştığı gönderilerle bugüne kadar Satoshi Nakamoto‘nun kimliğini koruduğunu fakat artık gerçeği söylemeye ve dünyayı Craig Wright ve kendini Bitcoin’in mucidi ilan eden diğer sahtekârlardan kurtarmaya karar verdiğini ifade etti.

Satoshi Nakamoto’nun yaşayıp yaşamadığını soran meraklı takipçilerinden birine “Evet” yanıtını veren McAfee, Bitcoin’in yaratıcısının içinde 1 milyon BTC bulunan cüzdanına hala erişiminin olduğunu da iddia etti.

Satoshi’nin kim olduğu gizeminin bitmesi gerektiğini ifade eden siber güvenlikçi, Bitcoin’i yaratanın CIA ya da başka herhangi bir hükümet kurumu olmadığını bir grup insan olduğunu öne sürdü.

McAfee, Bitcoin’in yaratıcısının bir grup insan olduğunu belirtirken teknik belgesinin şu anda ABD’de yaşayan tek bir adam tarafından yazıldığını savundu.

Haberin Devamı

McAfee antivirüs yazılımının kurucusu olan McAfee, kripto para alanındaki en etkili isimlerden biri. Ünlü bilgisayar programcısı, Bitcoin’in 2020 yılının sonuna kadar 1 milyon dolara ulaşacağını öngörüyor.

YORUM YAZ