MENÜ

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hag'ın eline düştü!

Manchester United'da yönetim ve teknik direktör Erik ten Hag'la yaşadığı sorunların ardından sürpriz bir şekilde Al Nassr'a transfer olan Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'daki yaşantısına alışmaya çalışıyor. Portekizli süperstar çıktığı 6 maçta 8 gol, 2 asistle yıldızlaşsa da yine sorunlar yaşadığı eski hocası Erik ten Hag'ın eline düştü. İşte detaylar...

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hag'ın eline düştü!

2002'de Sporting ile Avrupa futboluna merhaba diyen Cristiano Ronaldo 2003 yılında 19 milyon Euro karşılığında Manchester United'ın yolunu tutmuştu. Kırmızı Şeytanlar'da gösterdiği performans, şık hareketler ve attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Portekizli süperstar kısa sürede dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilmeye başlandı. 2009'da sansasyonel bir şekilde transfer rekoru kırarak tam 94 milyon Euro'luk bedelle Real Madrid'e imza atan CR7, Manchester United'daki performansını neredeyse ikiye katladı. Oyununu sadeleştiren ancak skor sayısını artıran tecrübeli oyuncu, Los Galacticos'taki performansıyla da seviye atladı.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hagın eline düştü

Polemiklerle gündeme geldi

Adeta hem United hem de Madrid efsanesi olan Ronaldo 2018'de de sürpriz bir karar alarak 117 milyon Euro'luk dev bonservisle Juventus'a gitti. İtalyan devinde 134 maçta 101 gol, 22 asistle oynayan Ronaldo 2021'de sürpriz bir şekilde efsanesi olduğu United'a geri dönmüştü. Ancak Kırmızı Şeytanlar'daki ikinci dönem beklentilerin çok uzağında kaldı ve sorunlu geçti. Polemiklerle gündeme gelen Portekizli futbolcu, Dünya Kupası'ndan hemen önce verdiği röportajda hem United yönetimini hem de teknik direktör Erik ten Hag'ı sert şekilde eleştirmişti. Kısa bir süre sonra da sözleşmesi feshedilmişti.

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hagın eline düştü

2.5 yılda 500 milyon Euro

2022 Dünya Kupası'nda mücadele eden ilk kulüpsüz futbolcu olarak kayıtlara geçen CR7, Katar'daki turnuva sonrasında daha öncesinde iddiaları kabul etmediği Al Nassr'la sözleşme imzaladı. 2.5 yıl sonunda 500 milyon Euro'luk maaşı cebine koyacak olan 37 yaşındaki futbolcu, Suudi Arabistan'da çıktığı 6 maçta, 8 gol, 2 asistle oynadı.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hagın eline düştü

Madalya fırsatı doğdu

Ortadoğu'daki yeni yaşantısına uyum sağlamaya çalışan Cristiano Ronaldo için yine çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Geçtiğimiz günlerde İngiltere Lig Kupası'nda Newcastle United'ı 2-0 devirerek zafere uzanan ManU'da, Ronaldo için de madalya fırsatı doğdu.

Maliyetini kulüp karşılayacak

Lig Kupası yönetim kurulu, turnuvayı kazanan kulübe 30 madalya veriyor. Kulüpler, ayrıca lig sonunda daha fazla madalya isteyebiliyor, ancak taleplerinin yönetim komitesi tarafından onaylanması gerekiyor. Manchester United isterse; Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında forma giyen eski yıldızına da şampiyonluk madalyasını gönderebilir. Tek seçenek burada madalya maliyetini kulübün karşılaması...

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hagın eline düştü

Ten Hag rüzgarı arkasına aldı

CR7 ile yolların ayrılması sonrasında camiadan gelen ilk tepkiler olumsuzdu. Fakat Ronaldo sonrasında Kırmızı Şeytanlar'ın çıkışa geçmesi ve Lig Kupası'nı kazanıp, aynı zamanda da Premier Lig'de bir anda şampiyonluk yarışına girmesi eleştireli azalttı, hatta tam tersi Ten Hag rüzgarı arkasına aldı. İkili arasındaki gerilim saha içi ve kameralar önüne kadar yansısa da Ronaldo'nun, Lig Kupası madalyasını alıp almayacağı tamamen Manchester United ve Erik ten Hag'a bağlı...

Haberin Devamı

Neler olmuştu?

Manchester United, 19 Ekim Çarşamba günü sahasında ağırladığı Tottenham'ı 2-0 mağlup ederken Cristiano Ronaldo son bölümde oyuna girmeyi reddetmişti. Portekizli yıldız, karşılaşma bitmeden soyunma odasının yolunu tutarken, stadyumdan da maç bitmeden ayrılmıştı. Bunun sonucu olarak deneyimli futbolcu kadro dışı bırakılmıştı. Forma meselesi nedeniyle araları açık olan CR7 ile Ten Hag bu olay sonrasında tamamen bağları kopardı.

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hagın eline düştü

'Ona saygı duymuyorum'

Kariyerinin en zor dönemlerini yaşayan Cristiano Ronaldo; Erik ten Hag konusunda yaptığı açıklamada, "Ona saygı duymuyorum. Çünkü o da bana saygı göstermiyor. Eğer bana saygınız yoksa ben de size asla saygı duymam. Bunu yapan sadece teknik direktör değil, kulüp içinde 2-3 adam daha var" ifadelerini kullandı.

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hagın eline düştü

'Adını bile duymadım!'

Cristiano Ronaldo'nun ikinci Manchester United döneminde Ole Gunnar Solskjaer sonrası Ralf Rangnick göreve getirilmişti. United'ın durumu Rangnick döneminde de iyileşme göstermedi ve Portekizli yıldız, kariyerinin son 10 yıllık bölümünün büyük kısmını sportif direktör olarak geçiren Rangnick'in teknik direktörlük yapma yeterliliğini sorguladı. Yaptığı açıklamada Ronaldo, "Bir teknik direktör bile değilseniz nasıl Manchester United'ın başındaki patron olacaksınız? Adını bile duymadım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo yine Erik ten Hagın eline düştü

'Ferguson ayrıldıktan sonra...'

Sir Alex Ferguson sonrası Manchester United'ın hiç iyi durumda görünmediğini belirten Portekizli yıldız, "İlerleme sıfırdı. Sir Alex ayrıldığından beri kulüpte hiçbir gelişme görmedim. Hiçbir şey değişmemişti" dedi.

 

YORUM YAZ