MENÜ

Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde gerçeği! Yapılan anlaşma ortaya çıktı

Fenerbahçe'nin 6 milyon bonservisle Parma'dan transfer ettiği ve 4.5 yıllık sözleşme imzaladığı Jayden Oosterwolde ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Uzun süren pazarlıklar sonucunda kadroya katılan 21 yaşındaki sol bekin sözleşmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde gerçeği! Yapılan anlaşma ortaya çıktı

Fenerbahçe, ara transfer döneminin ilk gününde Adana Demirspor’un Milli savunmacısı Samet Akaydın’ı kadrosuna katmıştı. Ardından Jorge Jesus’un çok istediği sol bek takviyesi için birçok isimle temas kuruldu. Son karar Jayden Oosterwolde oldu. Ancak Parma, kolay ikna olmadı. Oyuncuyla kısa sürede el sıkışılmasına rağmen kulüpler arasındaki pazarlıklar haftalarca sürdü. Uzun süreli bekleyişin ardından sonunda müjdeli haber geldi genç sol bekin transferi mutlu sonla tamamlandı.

Haberin Devamı

6 MİLYON EURO BONSERVİS, 4.5 YILLIK İMZA

Kulüpler arasındaki pazarlıkların mutlu sonla bitmesinin ardından Oosterwolde, kendisini 4.5 yıllığına Sarı-Lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı ve ara transfer döneminde Fenerbahçe’nin ikinci bombası oldu. Kanarya'nın kasasından bu transfer için 6 milyon Euro çıktı. Kulüpten KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Jayden Quinn Oosterwolde'nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Parma Calcio 1913 S.R.L. kulübüne toplam transfer bedeli olarak 6.000.000 Avro ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri kulübümüz tarafından karşılanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

'ÇOK ZOR BİR TRANSFER OLDU'

Haberin Devamı

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Hollandalı futbolcunun transferiyle ilgili olarak “Çok ama çok zor bir transfer oldu. Fenerbahçe scouting departmanının, futbol planlama tarafının büyük katkıları var. Fenerbahçe scout departmanına buradan teşekkür ediyorum. Teknik Direktörümüz bize takıma dâhil etmek istediği sol bek tiplemesini izah ettikten sonra dersimizi çalıştık. Bizim taraf emin olduktan sonra oyuncuyu hocamızın teknik heyetine sunduk. Onlar da oyuncuyu çok beğendi. En sonunda hocamız takip etti ve karar kıldık. Uzun ve zorlu bir süreçten sonra kadromuza kattık. Hem tecrübesi hem de yaşı tam bizim istediğimiz seviyede. Umarım buradaki performansıyla önce bize katkı yapar, daha sonra Hollanda milli takımına kadar yükselir. Bu sene yaşından dolayı yabancı limitinde de problem olmuyor. Çok iyi futbolcu ve çok iyi bir karakteri takımımıza kattık. Transfer sürecindeki zorlu anlarda da Sayın Başkanımız kendisi bizzat devreye girip transferi bitirmemize yardımcı oldu. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçede Jayden Oosterwolde gerçeği Yapılan anlaşma ortaya çıktı

'SABIRSIZLANIYORUM'

Yeni transfer Jayden Oosterwolde de çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Burada olduğum için çok mutluyum. Büyük bir aileye geldim. Maçlar oynamak için sabırsızlanıyorum. Taraftarlarımızdan sosyal medya üzerinden çok fazla destek mesajı aldım. Onlarla stat da buluşmayı dört gözle bekliyorum.” diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK MAÇINA KONYASPOR KARŞISINDA ÇIKTI

Fenerbahçe, Süper Lig’in 23. hafta erteleme maçında Konyaspor’u konuk etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan 90 dakika Sarı Lacivertliler'in 4-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 13 (P) ve 45+6. dakikalarda Enner Valencia, 62. dakikada Joshua King, 79. dakikada da Attila Szalai’nin kaydettiği gollerle ligdeki galibiyet sayısını 15’e çıkaran 2. sıradaki Kanarya, puanını 48’e yükseltti.

İkinci yarıda oyuna dahil olan yeni transfer Oosterwolde, çubuklu forma ile ilk resmi maçına çıktı. 6 milyon Euro bonservisle Serie B ekiplerinden Parma'dan transfer edilen Hollandalı sol bek, 68. dakikada Zajc’ın yerine oyuna dahil oldu, hırsı ve istekli görüntüsüyle dikkat çekti. 90 dakikanın ardından açıklamalarda bulunan Hollandalı sol bek, takım olarak iyi bir oyun sergilediklerini belirtti, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle çok üzgün olduklarını dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"TÜRKİYE BÜYÜK BİR AFET YAŞADI, ÇOK ÜZGÜNÜM"

"Yaptığım başlangıçtan dolayı oldukça mutluyum. Bana göre takım olarak da iyi bir iş ortaya koyduk, iyi bir oyun sergiledik. Türkiye büyük bir afet yaşadı. Tabii ki herkes gibi ben de çok ama çok üzgünüm. Maçla ilgili de şunu söyleyebilirim; bu maça iyi hazırlandık. İyi bir maç çıkardık ve almış olduğumuz neticeden dolayı oldukça mutluyuz."

YENİ SİSTEMİ ÖĞRENİYOR

Fenerbahçe’de Konyaspor maçına yedek başlayan ve son bölümde oyuna giren Jayden Oosterwolde’nin biraz daha zamana ihtiyacı olduğu vurgulandı. Genç sol bekin, Jorge Jesus’un taktik sistemine ve takıma alışma sürecinde olduğu aktarıldı. Fiziksel olarak hazır gelse de eski takımı Parma’dan çok daha farklı bir oyun anlayışı ile artık sahada olacak. Teknik direktör Jorge Jesus’un oynattığı sistemi ilk kez tecrübe eden Oosterwolde, henüz bunu antrenmanlarda öğreniyor.

JORGE JESUS ÖZEL İLGİLENİYOR

Haberin Devamı

Özellikle takım 3’lü savunma ile sahada olacağı maçlarda Oosterwolde’nin önemi daha büyük. Sol kanadı iki yönlü kullanmak zorunda olacak genç futbolcunun buradaki en ufak hatası savunmada sıkıntı yaratabilir. Bu yüzden Jesus futbolcuyu tam olarak istediklerini taktiksel açıdan sahaya yansıtmadan ilk 11’de başlatmayı düşünmüyor.

SÖZLEŞMESİNDE DETAY ORTAYA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin büyük umutlarla kadrosuna kattığı 21 yaşındaki Hollandalı sol bekin sözleşmesiyle ilgili gerçek ortaya çıktı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; 6 milyon bonservisle transfer edilen Oosterwolde, 7 milyon Euro ve üzerinde bir rakama satılırsa, anlaşma gereği edilen kârın yüzde 30’unu Parma’ya ödeyecek.

 

YORUM YAZ