MENÜ

UEFA men etti! CAS kararı bozdu, Manchester City kupaya uzandı

UEFA, Avrupa kupalarından men ettiği Manchester City’yi, CAS kararı bozunca mecburen turnuvaya dahil etti. Şampiyonlar Ligi’nde yer alması bile doğru bulunmayan İngiliz ekibi, kupayı UEFA Başkanı Ceferin’in elinden aldı.

UEFA men etti! CAS kararı bozdu, Manchester City kupaya uzandı

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kupayı Manchester City’nin havaya kaldırması, ortaya ilginç bir durum çıkardı. İngiliz ekibi üç yıl önce UEFA tarafından Avrupa kupalarına katılmaktan men edilmişti. Avrupa futbolunun patronları Financial Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle City’yi iki sezon Avrupa kupalarından men kararı aldı.

Haberin Devamı

Ancak bu karar, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nce bozuldu. CAS, Avrupa kupalarından iki sezon men kararının kaldırılmasına, Manchester temsilcisine verilen 30 milyon euro para cezasının da 10 milyon euroya indirilmesine hükmetti.

"CİDDİ İHLAL" VARDI

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, usülsüz sponsorluk ve gelirlerin şişirilmesini yasak kararına gerekçe olarak sunarken, finansal fair play kurallarının kulüp tarafından ‘ciddi şekilde ihlal edildiği’ vurgusunu yaptı. CAS ise cezanın kaldırılmasındaki gerekçesinde, yetersiz delil ve zaman aşımını öne sürdü.

BİR FİNAL, BİR KUPA

UEFA’nın aldığı karar uygulanmış olsa, cezanın geçerli olacağı ilk sezon olan 2020-21’de Manchester City, kıtanın bir numaralı kupasında final oynadı. Porto’daki finalde Chelsea’ye mağlup oldu. Bu başarının iki sene sonrasında ise İstanbul’da finale yükselen City, bu kez rakibi Inter’i yenerek tarihinin ilk Devler Ligi şampiyonluğunu elde etti.

Haberin Devamı

UEFA men etti CAS kararı bozdu, Manchester City kupaya uzandı

Manchester City’nin kaptanı 32 yaşındaki İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ilk Türk kökenli oyuncu oldu. İlkay bu sezon 51 maçta 11 gol ve 7 asist katkısında bulunurken, şampiyonluk töreni sonrası sahada yanına gelen eşi Sara Arfaoui ile büyük sevinci paylaştı.

"AVRUPA'YI DOMİNE EDECEKLER"

Associated Press’in İstanbul’daki muhabiri James Robson imzasıyla yayınlanan yazıda, İngiliz ekibinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun olası sonuçlarına değinildi. ‘Manchester City, Avrupa’yı domine ettikleri bir dönemi başlatabilir’ başlıklı makalede, bir çok kulübün bu turnuvayı kazanamadığı için projelerinin yok olduğu; kazanabilenlerin ise büyük kulüpler haline geldiklerine dikkat çekildi.

Mavi-beyazlıların son yıllarda eksik kalan son parça olan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun da sonunda yakalandığından bahsedildi, “Avrupa futbolu sonunda fethedildi. Oyunun geleneksel elitlerinin önündeki son engel de yıkıldı” denildi. İstanbul’da havaya kaldırılan kupanın kulübü güç merkezi haline getirdiği belirtilerek “UEFA’yı mahkemede yendikten sonra, sahadaki zaferle de Şampiyonlar Ligi’nde hakimiyet dönemini başlatabilecek son sınır geçilmiş olabilir” denildi.

Haberin Devamı

UEFA men etti CAS kararı bozdu, Manchester City kupaya uzandı

"TARİH YAZICILARI"

Manchester City’nin ilk Şampiyonlar Ligi kupasına uzanması İngiliz medyasında manşetleri süsledi. Sunday Express kapak sayfasında ‘Tarih yazıcıları’ başlığını kullandı, Daily Star gazetesinin kapağındaysa ‘Kahramanlar’ başlıklı haber yer aldı.

Daily Mail’de ‘City’nin Türkiye eğlencesi’ ifadesine başvuruldu. The Telegraph’ta ‘Guardiola’nın ekibi Alex Ferguson’un başarısını yakaladı, üç kupada şampiyonluk yaşadı’, AP’de “Görev tamamlandı” ifadesi kullanıldı.

UEFA men etti CAS kararı bozdu, Manchester City kupaya uzandı

YORUM YAZ