MENÜ

Pep Guardiola'dan Domenec Torrent sözleri: En yakın arkadaşım...

İngiltere Premier Lig devi Manchester City'nin başarılı teknik direktörü Pep Guardiola, Galatasaray'ı çalıştıran Domenec Torrent ile ilgili açıklamalarda bulundu. Guardiola, Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Torrent'in en yakın arkadaşlarından biri olduğunu dile getirdi.

Pep Guardiola'dan Domenec Torrent sözleri: En yakın arkadaşım...

İngiltere Premier Lig devi Manchester City'nin başarılı teknik direktörü Pep Guardiola, İngiliz basınına verdiği röportajda birçok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam sözlerinde Galatasaray teknik direktörü Domenec Torrent hakkında da konuştu.

Haberin Devamı

Röportajda teknik direktörler arasındaki en iyi arkadaşının kim olduğu sorusuna Guardiola, "Birkaç tane var. Çok fazla rekabet var ama eski asistanım Mikel Arteta. Umarım hala dostlarımdan biridir. Şu anda Galatasaray'ı çalıştıran Domenec Torrent. Onlarla birlikte çalıştım. Ben onları böyle görüyorum ancak umarım onlar da beni arkadaşları olarak değerlendiriyorlardır." sözleri ile cevap verdi.

"Her gün bir şeyler öğreniyorum"

51 yaşındaki teknik adam, teknik direktör olarak ilham aldığın kişilerin sorulması üzerine, "Çok fazla var. Hergün bir şeyler öğreniyorum. Ne yaptıklarını beğenirsem öğrenmek istiyorum. Nasıl? Neden? böyle yapıyorlar diye... Ama beğenmem lazım beğenmezsem olmaz. Üzgünüm." dedi.

Haberin Devamı

İlkay Gündoğan sözleri

Pep Guardiola, hangi Manchester City oyuncusunun teknik direktör olma olasılığının en yüksek olduğu sorusuna ise, "Orta saha oyuncuları, bence İlkay Gündoğan olabilir. Bence orta saha oyuncularının teknik direktör olma olaslıkları var. Onlar futbolu genel olarak görebilen futbolcular ve yalnızca 'ben ben ben' diye düşünmeyen futbolcular, oyunu bir bütün olarak görebiliyorlar" ifadeleriyle yanıt verdi.

"Kadroya seçilmeyen futbolcuları yönetmek..."

Bir teknik direktörde olması gereken en karakteristik özelliğin ne olduğu hakkında ise Guardiola, "Kadroya seçilmeyen futbolcuları yönetmek. Oyuncuları takım olarak bir arada tutmalısın. Oynamayan oyuncuları yönetmelisin. Soyunma odasında çok fazla karışıklık varsa hiçbir şey yapamazsın. Başarı olmaz." dedi

YORUM YAZ