MENÜ

Manchester City'e bir şok da Benjamin Mendy'den!

2021 yılında Manchester City'de forma giyerken tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve hapse giren Benjamin Mendy'den eski kulübünü şok eden bir hamle geldi. Başı FFP ile dertte olan İngiliz ekibini zor günler bekliyor. İşte detaylar...

Manchester City'e bir şok da Benjamin Mendy'den!

2021 yılında tecavüz suçlamasıyla cezaevine giren Benjamin Mendy, geçtiğimiz Temmuz ayında Chester Crown Mahkemesi'nde görülen davada jüri tarafından suçsuz bulunmuştu.

Haberin Devamı

Dava açıldığı dönemde Manchester City'de forma giyen Fransız yıldız, hapisten çıktıktan sonra Fransız ekibi Lorient'e imza atmıştı.

MANCHESTER CITY'E DAVA AÇTI

İngiliz ekibi, cezaevine girdikten sonra Benjamin Mendy'e hiçbir ücretini ödemedi. Kariyerine Lorient'de devam eden Mendy, İngiliz ekibine tazminat davası açtı.

Manchester Citye bir şok da Benjamin Mendyden

AÇIKLAMA GELDİ

Ünlü spor hukukçusu Nick de Marco, Benjamin Mendy'nin Manchester City'e dava açtığını açıklarken şu ifadeleri kullandı: "Benjamin Mendy, maaşından izinsiz kesiti yapan Manchester City milyonlarca poundluk bir tazminat davası açtı.

Manchester City, çeşitli suçlarla itham edildiği 2021 yılından Haziran 2023'teki sözleşmesinin bitiş süresine kadar hiçbir ücret ödememiştir. Talep bir İstihdam Mahkemesi'ne taşınacaktır."

Haberin Devamı

Mendy ile Manchester City arasındaki davanın 2024 yılında görülmeye başlanması bekleniyor.

EN PAHALI TRANSFER OLMUŞTU

Manchester City, 2017 yılında Benjamin Mendy'yi Monaco'dan 57.50 milyon Sterlin'e kadrosuna katmıştı. O dönem bu transfer, bir savunma oyuncusu için ödenen en yüksek bonservis bedeli olmuştu.

Manchester Citye bir şok da Benjamin Mendyden

CITY'NİN BAŞI BÜYÜK DERTTE

Manchester City, Şubat ayında 115 finansal fair-play kuralını ihlal etmekle suçlanmış, sonucun açıklanmasının ise dört yıl sürebileceği belirtilmişti.

Görülecek davanın ardından İngiliz devinin kümeye düşme ve puan silme tehlikesi de var.

Manchester Citye bir şok da Benjamin Mendyden

YORUM YAZ