MENÜ

Manchester City'de Guardiola için o sene bu sene mi?

2016 yılından bu yana Manchester City'nin menajeri olan Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi için şartları zorluyor. Barcelona'nın başındayken iki kere Şampiyolar Ligi'ni kazanan teknik adam ardından üç yıllık Bayern kariyerinde mutlu sona ulaşamamıştı.

Manchester City'de Guardiola için o sene bu sene mi?

2016/2017 sezonunun başında Manchester City başına geçen Guardiola, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için para harcamaktan çekinmezken bir türlü Manchester City'e ilk şampiyonluğunu kazandıramadı. Şampiyonlar Ligi haricinde kazanabileceği bütün kupaları kazanan Manchester City eksik parçayı tamamlamak istiyor.

Haberin Devamı

Manchester Cityde Guardiola için o sene bu sene mi

2016/2017

Manchester City'nin başına geçtiği ilk sezonda son 16 turunda Monaco ile toplam skorda 5-5 berabere kalan City deplasman golü kuralıyla elenmişti. Gruplarda da çok iyi bir performans gösteremeyen Manchester City devler ligine erken veda etmişti.

2017/2018

Manchester City ile ikinci sezonunda ligde ilk şampiyonluğuna ulaşan Guardiola Şampiyonlar Ligi'nde de formda iyi bir sezon geçiriyordu. Gruplarda altı maçta beş galibiyet ve bir mağlubiyet alan City son 16'da Basel'i elemiş ardından da Liverpool ile eşleşmişti. Çeyrek finalde iki maçta da 3-0 ve 2-1'lik skorlarla yenilen Manchester City turnuva dışında kaldı.

Manchester Cityde Guardiola için o sene bu sene mi

2018/2019

Shakhtar, Hoffenheim ve Lyon'un olduğu gruptan rahat çıkan Manchester ekibi son 16'da Schalke ile eşleşti. Alman ekibine gol olup yağan Guardiola'nın ekibi toplam 10-2'lik skorla adını çeyrek finale yazdırıp rakiplerine mesaj vermişti. Çeyrek finalde Tottenham ile eşleşen City turun sürekli gidip geldiği maçlarda 4-4'lük skor ile deplasman golü kuralıyla bir kez daha elendi. Guardiola üçüncü sezonunda da çeyrek final ötesine geçememiş oldu.

Haberin Devamı

2019/2020

Grubundan yine rahat bir şekilde çıkan City son 16 turunda İspanyol devi Real Madrid ile eşleşti. Real Madrid'i iki maçta da 2-1 yenen Guardiola'nın öğrencileri adını çeyrek finale yazdırmıştı. Covid-19 pandemisi dolayısıyla liglere ara verilen Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'ne de ara verilmişti. Eleme turları UEFA'nın kararıyla Portekiz'de tarafsız sahada oynanmaya başlamıştı. Çeyrek finalde Lyon ile eşleşen City maçın favorisiyken 3-1 mağlup oldu ve yine çeyrek finalde elenmiş oldu.

Manchester Cityde Guardiola için o sene bu sene mi

2020/2021

Her sezon olduğu gibi bu sezon da grubundan rahat çıkan Manchester City son 16'da Borrusia Mönchengladbach'ı iki maçta da 2-0'lık skorlarla eledi. Daha sonra çeyrek finalde başka bir Alman takımı Dortmund'u da iki maçta 2-1 yenerek eleyen City adını yarı finale yazdırmıştı. Bu sezon ile beraber çeyrek final lanetine son veren Manchester City bu sefer yarı finale kalmayı başarmıştı. Yarı finalde geçen sezonun finalisti PSG ile eşleşen İngilizler 2-1 ve 2-0'lık galibiyetlerle adını finale yazdırmış ve büyük hedefe çok yaklaşmıştı. Finalde Portekiz'de Chelsea ile karşılaşan City'e bu sefer kupayı kazanacak gözüyle bakılıyordu. Ancak Chelsea maçı Kai Havertz'in attığı golle 1-0 kazanıp mutlu sona ulaştı ve Guardiola bir kez daha başaramadı.

Haberin Devamı

2021/2022

PSG, Leipzig ve Club Brugge'un yer aldığı zorlu gruptan çıkan Manchester City son 16 Sporting ile eşleşti ve 5-0 ile turu geçti. Çeyrek finalde Atletico Madrid'i 1-0 ile geçen City yarı finale adını yazdırdırmıştı. Yarı finalde başka bir Madrid ekibi ile karşılaşan İngiliz devi Real Madrid'i ilk maçta 4-3 yendi. İkinci maçta Real Madrid'e konuk olan City birçok hikayenin olduğu maçta City tam adını finale yazdırmak üzereyken son dakikalarda iki gol yedi ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda Benzema'nın penaltı golüne engel olamayan İngilizler kıl payı finali kaçırdı.

Manchester Cityde Guardiola için o sene bu sene mi

2022/2023

Bu sezona Haaland ile damga vuran Manchester City yoluna tam gaz devam ediyor. Sevilla, Dortmund ve Copenhag'ın olduğu gruptan çıkan City son 16'da Leipzig ile eşleşti. Leipzig'e zor anlar yaşatan Manchester toplamda 8-1 ile Alman ekibini saf dışı bıraktı. Çeyrek finalde Alman devi Bayern Münih ile eşleşen Manchester City'i zor iki maç bekliyordu. Bu hafta ilk maçta evinde Bayern'i konuk eden City maçtan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı. Kupa yarışındaki zor rakiplerinden birini yenen Guardiola ve ekibi diğer takımlara mesaj vermiş oldu.

Haberin Devamı

Manchester City'nin Bayern karşısında ikinci turda neler yapacağı merak konusu.

YORUM YAZ