(ÖZET) Manchester City - Manchester United: 1-2 | İngiltere FA Cup Manchester United'ın!

İngiltere FA Cup Finali'ne Manchester City, Manchester United ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı Manchester United 2-1'lik skorla kazandı ve FA Cup şampiyonu oldu.

(ÖZET) Manchester City - Manchester United: 1-2 | İngiltere FA Cup Manchester United'ın!
ŞAMPİYON UNITED!

İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City, ezeli rakibi Manchester United ile dev finalde karşı karşıya geldi. Wembley Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Manchester United 2-1'lik skorla kazandı ve FA Cup şampiyonu oldu.

Manchester United'a galibiyeti getiren golleri 30'da Garnacho ve 39'da Mainoo kaydetti. City'nin tek golü ise 87'de Doku'dan geldi.

Fark 1'e indi

Doku, sağ çaprazda ceza sahasının önünden sert vurdu, yakın köşede kaleci Onana'nın dokunduğu top ağlarla buluştu.

Top direkten döndü

Manchester City'de Haaland, Doku'nun ceza sahası sol çaprazdan içeriye çevirdiği topa penaltı noktasının sağından sert vurdu, top direkten oyun alanına döndü.

Haberin Devamı
İkinci yarı başladı

Müsabakanın ikinci devresi başladı.

Devre!

Wembley'de ilk yarı, Manchester United'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Mainoo attı, fark ikiye çıktı!

Manchester United, Wembley'de 2-0 öne geçti! Ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Mainoo, Bruno Fernandes'in şık tek pasının ardından sağ ayağıyla gelişine vurdu, yerden yavaş giden top uzak köşeden ağlarla buluşu: 0-2.

Haberin Devamı
Rashford'ın golü ofsayta takıldı!

Manchester United atağında savunma arkasına sarkan Garnacho, ceza sahası içi sağ çaprazından soluna pasını aktardı, sol çaprazda bulunan Rashford'ın dokunduğu top ağlarla buluştu. Ancak pozisyonun tamamlanmasının ardından Garnacho için ofsayt bayrağı kaldırıldı.

Manchester United öne geçti!

Garnacho attı, Manchester United öne geçti... Dalot'un uzun pasına hareketlenen Garnacho, Gvardiol'un gerisinde kaldı. Ancak Gvardiol, kaleci Ortega'ya kafayla pasını aktarmak isterken meşin yuvarlak, önde yakalanan Ortega'yı geçti. Pozisyonu takip eden Garnacho kale sahasından vuruşunu yaparak topu boş kaleye gönderdi: 0-1.

Oyunun hakimi Manchester City

Manchester City maçın başından bu yana topa daha fazla sahip olan taraf. Manchester United ise daha çok kendi yarı alanında bekleyip hızlı hücum fırsatı arıyor.

Haberin Devamı
Kritik müdahale!

Manchester City atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren De Bruyne ortayı yaptı, kale sahasında Varane topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

Manchester United etkili geldi!

Manchester United atağında Garnacho ceza sahası içi sağ çaprazından sert vurdu, kaleci Ortega topu kurtardı.

Maç başladı!

İlk düdük çaldı ve Wembley'de FA Cup Finali başladı!

Haberin Devamı
Casemiro kadroda yok

Manchester United'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Casemiro'nun final maçının kadroda yer alması bekleniyordu. Ancak tecrübeli futbolcu, kadroda yer almadı.

İlk 11'ler belli oldu

Manchester City: Ortega; Walker, Stones, Ake, Gvardiol; Rodri, Kovacic, De Bruyne; Bernardo Silva, Foden, Haaland.

Manchester United: Onana; Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Dalot; Amrabat, McTominay, Mainoo; Fernandes, Rashford, Garnacho.

1990'dan bu yana bir ilk

Manchester United, Premier Lig'i sekizinci sırada bitirerek 1990'dan bu yana en düşük lig derecesini elde etti. Kırmızı Şeytanlar'ın UEFA Avrupa Ligi'ne katılma umutları bu akşam Wembley'de oynanacak Manchester City maçının sonucuna bağlı. The Guardian'a konuşan bir kaynak, United'ın kupayı kazanması halinde bile Erik ten Hag ile yollarını ayıracağını bildirdi.

Haberin Devamı
Erik ten Hag gönderiliyor

Manchester Derbisi'ne saatler kala Manchester United'da sürpriz bir gelişme yaşandı. İngiliz gazetesi The Guardian'da yer alan habere göre United, final mücadelesinin ardından Erik ten Hag'ı görevden almaya karar verdi. Kulübe iki yıl önce imza atan Ten Hag, sıkıntılı bir sezonun ardından takımdan ayrılmaya hazırlanıyor.

Wembley'de dev final

İngiltere FA Cup'ta final günü geldi çattı... İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City, ezeli rakibi Manchester United ile dev finalde karşı karşıya gelecek.

Saat 17.00'de başlayacak mücadele Wembley Stadyumu'nda oynanacak. Hakem Andrew Madley'nin yöneteceği maç TİVİBU SPOR 1'den canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAZ