MENÜ

Guardiola'nın yalvarmasına rağmen transfer olmayı reddeden yıldız açıklandı!

Premier Lig devi Manchester City'le kazanılmadık kupa bırakmayan İspanyol menajer Pep Guardiola, kazandığı zaferlere bir yenisini daha eklemek için takımının bazı transfer çalışmalarına bizzat katılım gösteriyor. Bu kapsamda, Guardiola'nın takımında görmek için neredeyse yalvardığı yıldız ortaya çıktı. Her şeye rağmen yıldız oyuncuya, City formasını giydirmeyi başaramadı. İşte tüm detaylar...

Guardiola'nın yalvarmasına rağmen transfer olmayı reddeden yıldız açıklandı!

Barcelona'da futbol hayatına başlayan Guardiola, daha sonra İspanyol devinin hocası olarak da futbol kariyerini sürdürdü. Pep, Barça'da elde ettiği başarıların yanında futbol dünyasına yeni oyun anlayışları ve farklı formasyonlar da getirerek ün kazandı. Daha sonra Bayern Münih'in başına geçti. Ardından Manchester City ile sözleşme imzaladı ve İngiliz ekibiyle geçtiğimiz yıl müthiş başarılara imza attı. Dünyanın, en iyi menajerlerinden birisi olarak gösterilen Guardiola'yla çalışmak, üst düzey her oyuncunun isteyebileceği bir durum gibi görünüyor, ancak bu yıldızlardan birisi İspanyol hocanın kendisine yalvarmasına rağmen onu geri çevirdi. Öte yandan İspanyol hocanın tarihe adını yazdırdığı geçtiğimiz sezona da göz atalım...

Haberin Devamı

 Alex Ferguson'dan sonra...

Geride bıraktığımız sezon Premier Lig ve Federasyon Kupası'na İstanbul'un ev sahipliği yaptığı finalde Inter'i 1-0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ni de ekleyen Pep Guardiola'lı Manchester City, tarihi bir başarıya imza atmıştı. Favori olarak geldiği İstanbul'dan kupayla ayrılan Manchester ekibi, 24 yıl sonra İngiliz futbolunda "üçleme" (treble) yapmayı başaran ikinci kulüp olmuştu. Manchester United, 'Sir' unvanlı Alex Ferguson'un çalıştırdığı 1999'da Premier Lig, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ni aynı yıl kazanarak İngiliz futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmişti.

Guardiolanın yalvarmasına rağmen transfer olmayı reddeden yıldız açıklandı

Domine etti, tarihe geçti!

Manchester City ile üç kupayı da kazanan 52 yaşındaki Pep Guardiola, bunu iki kez başaran ilk teknik adam olarak tarihe geçmişti. Guardiola, Barcelona'yı çalıştırdığı 2009 yılında LaLiga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olarak "üçleme" yapmıştı. Avrupa futbolunu o dönemde domine eden Katalan temsilcisi, üç kupanın yanı sıra İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı da müzesine götürmüştü.

Haberin Devamı

Guardiolanın yalvarmasına rağmen transfer olmayı reddeden yıldız açıklandı

Daha yüksek ücret önerdiler

Bellingham'ın Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e 131 milyon Euro'luk (114 milyon £/138 milyon $) transferi geçen yazın en sorunsuz imzalarından biri gibi göründü ve anlaşma Haziran ortasında minimum sorunla sonuçlandı. Ancak şimdi Manchester City'nin, Borussia Dortmund'a Real Madrid'den daha yüksek bir ücret önerdiği ortaya çıktı.

Guardiolanın yalvarmasına rağmen transfer olmayı reddeden yıldız açıklandı

Bellingham ikna olmadı

Cadena Ser, City'nin bu teklifi kapsamında Pep Guardiola ile Jude Bellingham arasında üç saatlik bir görüşme gerçekleştiğini, bu sırada City patronunun orta saha oyuncusunu Premier Lig'in daha iyi bir seçenek olacağına ve City'nin Real Madrid'den daha iyi bir gelişim aşamasında olduğuna ikna etmeye çalıştığını bildirdi ve İspanyol menajerin neredeyse yalvarma noktasına geldiğini duyurdu. Ancak Bellingham, daha kazançlı teklife rağmen İspanya'ya transfer olmakta kararlıydı. Guardiola, yıldız oyuncunun kararına saygı duydu ve hem Bellingham'a hem de Real Madrid'e şans dileyerek görüşmeyi sonlandırdı.

Haberin Devamı

Guardiolanın yalvarmasına rağmen transfer olmayı reddeden yıldız açıklandı

YORUM YAZ