MENÜ

Malatyaspor yönetiminden çağrı

Spor Toto 3. Lig 1 Grup takımlarından Malatyaspor'un kulüp başkanı Mustafa Korkmaz, vergi barışı çerçevesinde kulübün 8 milyon liralık borcunun, 2 milyon liraya düşütüğünü bildirdi.

Malatyaspor yönetiminden çağrı

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamayla, kulübe borcu olan eski yöneticilere borçlarını ödemeleri konusunda çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Korkmaz, Malatya futbolunun bu konuma gelmesine ve Malatyaspor’un kilitlenmesine neden olan en büyük sorunun kulübün vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçları olduğunu belirtti.

Vergi ve SGK borçlarından dolayı kulübün 8 milyon liralık bir borcun altında olduğunu dile getiren Korkmaz, şunları kaydetti:
"Bu borç geçmiş on yıllık süreçteki yönetimlerin, yönetimde kaldıkları süre içerisindeki borçlarıdır. Dolayısıyla bu borçlarla alakalı geçmiş yönetim kurulu üyelerinin tamamına ihtarname göndererek, bu borcun kapatılması yönünde uyarıda bulunulmuştur. Malatyaspor kapatılsa dahi, eski yönetim bu borcu ödemek zorundadır. Hükümetin çıkartmış olduğu vergi barışı çerçevesinde kulübün 8 milyon liralık borcu 2 milyon liraya düşmüştür. Türkiye tarihinde bir daha eşine rastlanmayacak bir af gelmiştir. Ayrıca, ödeme 36 ay gibi bir uzun vadeye yayılmaktadır .Böyle bir fırsat ne Malatyaspor için, ne de bu borçla yükümlü olan insanlar için bir daha hayal dahi edilemeyecek bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirip, gelin hep beraber hem kendimizin hem de bu büyük efsane kulübün önünü açalım."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ