MENÜ

Ligler ne zaman başlayacak? Cem Dizdar'dan Galatasaray'ın kararına destek!

Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında ara verilen Süper Lig en zaman başlayacak? Fenerbahçe ilk antrenmanına çıkarak Süper Lig hazırlıklarına başladı. Süper Lig'in başlama tarihinin yarın yapılacak kritik toplantı sonrası açıklanması bekleniyor. Yazarımız Cem Dizdar, yapılacak kritik toplantı öncesi görüşlerini aktardı.

Corona virüs pandemisi nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun kaderi yarın yapılacak toplantıda belirlenecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte yarın saat 15.00'te bir toplantı gerçekleştirecek. 19 Mart'ta koronavirüs pandemisi nedeniyle askıya alınan Süper Lig, TFF 1'inci, 2'nci ve 3'üncü Lig ile Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) kaderi yarın yapılacak toplantıdan çıkacak karara göre şekillenecek.

Haberin Devamı

Corona virüsü nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde, alt lig ve Süper Lig maçları ertelenmişti. Normalleşme takviminin gündeme gelmesinin ardından, Süper Lig'in yeniden başlayacağı konuşulmaya başlandı. Bazı kulüpler ise mesafeli olarak antrenmanlarını sürdürmeye başladı.

Yazarımız Cem Dizdar, futbolseverlerin merakla beklediği toplantı öncesi görüşlerini aktardı.

Cem Dizdar, "Koronavirüs kaygısıyla çoğu şeyin tadı kaçmışken, hangi takımın antrenmanlara ne zaman başladığı ya da antrenmanları nasıl yaptığı benim için tali bir başlıktır. Antrenmana başlayan takımların da oyuncularını temastan uzak tutarak ağırlıklı olarak bireysel çalışmaları öne aldığını okuyoruz. Gidişata esasen yarın alınacak karar yön verecek görünüyor. Dünyadan gelen haberler önlemlerin gevşemesi durumunda başa dönülebileceğini gösteriyor. Bu nedenle Fatih Terim ile bazı yöneticilerinin tedavi gördüğü bir kulüp olarak Galatasaray'ın temkinli tutumunu doğru bulduğumu belirtmek isterim. Belirsizlik sürerken aslolan yaşamdır ve başta sağlık çalışanları ile 65 yaş üst risk grubundaki insanların korunması ödevdir..." ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ