MENÜ

Leicester City'nin peri masalı sona mı eriyor?

Bu sezon beklentilerin altında kalan ve son olarak da Liverpool'a evinde 3-0 mağlup olan Leicester City ligde küme düşme hattına demirledi ve 19. sıraya geriledi. Premier Lig'e çıktığı sezondan bu yana peri masalı yaşayan Leicester City'nin Premier Lig macerası...

Leicester City'nin peri masalı sona mı eriyor?

2013/2014 sezonunda İngiltere Championship'de yer alan Leicester City şampiyon olarak Premier Lig'e yükselmiş ve geçtiği sezon aksine bu sefer mutlu sona ulaşmayı başarmıştı ancak hikaye daha devam edecekti.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA AYRILIK KAPIDA

MUCİZE ŞAMPİYONLUK

2014/2015 sezonunu 14. tamamlayan Leicester City ligi orta sıralarda bitirmeyi başarmış ve yeni çıkan takımlardan biri olmasına rağmen ligde kalmayı başarmıştı. Yeni sezona göreve İtalyan menajer Claudio Ranieri'yi getiren Leicester City küme düşecek takımlara aday olarak gösterilirken Mahrez, Kante ve Vardy gibi yıldızlarla futbol tarihinin en büyük mucizelerinden birine imza atarak ikinci sezonunda devlerin önünde yer alarak Premier Lig şampiyonluğuna ulaştı.

Leicester Citynin peri masalı sona mı eriyor

PREMIER LİG'DE DEVAM ETTİ

Şampiyonluğun ardından ligde yer almaya devam eden Leicester City bir daha şampiyon olamasa da Premier Lig'in zorlu ekiplerinden biri olarak ligde yer almaya devam etti.

Avrupa'da da yer alan tilkiler 2016/2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkma başarısı gösterirken, 2020/2021 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 ve 2021/2022 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yari finale çıkma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

KÜME DÜŞMEK ÜZERELER

Premier Lig'e çıktığı sezondan bu yana küme düşme tehlikesi yaşamayan Leicester City ilk defa bu sezon küme düşmek üzere. Sezonun bitimine iki maç kala 30 puanla 19. sırada yer alan tilkiler bu sezon sadece 8 kere sahadan galip gelirken 6 kere berabere kalıp 22 kez mağlup oldu. 49 gol atıp 67 gol de yedi. Kabus gibi bir sezonu geride bırakmak üzere üzere olan Leicester en son 22 Nisan'da Wolves'i 2-1 yendi. O günden bu yana galibiyete hasret olan Leicester City iki kez berabere kalırken iki kez de mağlup oldu.

Leicester Citynin peri masalı sona mı eriyor

Son iki maçında Newcastle United'a konuk olacak Leicester City son hafta da West Ham United'ı konuk edecek. Mavi beyazlıların ligde kalıp kalamayacağı büyük merak konusu.

Leicester Citynin peri masalı sona mı eriyor

YORUM YAZ